20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Minor fugit dintr-un centru familial

Craiova: Minor fugit dintr-un centru familial

Poliţiştii doljeni au reuşit să-l găsească ieri pe un minor de 11 ani care fugise dintr-un centru de tip familial cu o zi în urmă. Oamenii legii au fost sesizaţi luni, în jurul orei 19.00, de Monica Manciu, intructor de educaţie la Centrul de tip familial IRIS din Craiova, despre faptul că Alexandru R., de 11 ani, a plecat dimineaţa la şcoală şi nu s-a mai întors. Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că băiatul nu ajunsese la şcoală. De asemena, s-a mai stabilit că, înainte de a pleca, luase un telefon mobil al unui coleg.

Alexandru se afla în Centrul Iris de doi ani şi provine din rândul copiilor străzii, în prezent fiind elev la Şcoala 33 din Craiova.

În cursul zilei de astăzi, minorul a fost găsit de poliţişti la o verişoară din partea mamei în localitatea doljeană Siliştea Crucii, unde ajunsese cu trenul. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj spun că nu ştiu care ar fi motivele pentru care minorul a ales să plece din centrul de tip familial, mai ales că acolo are parte de toate condiţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS