19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReparatii pe strada Tufanele

Reparatii pe strada Tufanele

Dupa ce primarul Craiovei a fost invitat sa-si incerce suspensiile automobilului proprietate personala pe denivelarea de pe strada Tufanele, din Craiovita, in cadrul proiectului „Fii vocea cartierului tau!“ initiat de Gazeta de Sud, carosabilul a fost slefuit.


Primul efect concret al proiectului „Fii vocea cartierului tau!“, demarat in noiembrie de Gazeta de Sud, in Craiovita, este resimtit de toti soferii, câteva sute pe zi, care strabat strada Tufanele. Diferenta de nivel din carosabil, atentat la telescoapele masinilor indiferent de viteza si gabarit, a disparut la câteva zile dupa intâlnirea pe care Gazeta de Sud le-a pregatit-o reprezentantilor craiovenilor din cartier cu primarul Antonie Solomon, invitat atunci sa purceada cu masina proprie peste hopul din sosea. Firma Atlas SA, contractorul investitiei prin care urma sa fie realizata canalizarea pe strada Tufanele si asfaltarea drumului, pietruit pâna la inceperea lucrarilor, in 2005, a dispus nivelarea zonei de carosabil periculoasa, dupa ce a contractat serviciile unei societati specializate. Directorul Atlas, Stan Cristea, declarase la sfârsitul saptamânii trecute ca va lua masuri pentru repararea asfaltului, fara a motiva clar de ce a fost nevoie de o dezbatere publica pentru aceasta interventie.


Mentionam ca valoarea totala a contractului se ridica la 9,1 miliarde de lei, insa pâna acum nu s-a facut receptia lucrarii. Nici Primaria Craiova, beneficiarul strazii, dar nici Regia Autonoma de Apa, administratorul retelei de canalizare, nu considera ca au fost respectate clauzele contractuale. Sabina Dumitru, sefa Serviciului investitii al primariei, a spus ca nu sunt inca indeplinite de catre Atlas SA sarcinile din actul aditional, in care mai sunt prevazute câteva ajustari. Directorul general al Regiei de Apa Craiova, Constantin Stamatoiu, sustine ca nu detine in acest moment un raport al compartimentului intern de resort care sa ateste ca sitemul de canalizare executat de SC Atlas SA corespunde. „In aceste zile o sa mergem la fata locului sa verificam, sa masuram si sa vedem daca mai trebuia ceva facut, pentru ca si noi trebuie sa participam la receptie. Vreau sa ma edific si aspura modului in care au fost montate capacele, fiindca locuitorii din Craiovita au sesizat ca acestea ar fi instabile“, a spus directorul Stamatoiu.


Atlas, asaltata de creditori


Directorul SC Atlas SA, Stan Cristea, sustine ca firma pe care o conduce si-a facut treaba si ca, de fapt, ea este cea prejudiciata. „Noi nu am mai primit banii de sase – sapte luni, iar acum ne mai cer socoteala si creditorii, fiindca ati scris ca suntem in executare silita. Nu este adevarat, nu va mai luati dupa ce pune Ministerul Finantelor pe internet“, a afirmat Cristea.


Mentionam ca societatea Atlas SA apare pe site-ul MFP cu datorii la bugetul de stat si al asigurarilor de stat pe 30 septembrie 2006, pentru care s-a demarat procedura de executare silita. Debitul inscris de MFP nu era insa semnificativ – 533 de milioane de lei vechi. Cristea crede ca ar fi vorba de neconcordante in culegerea si inregistrarea datelor.


Miliarde din buget


In 2006, SC Atlas SA a incasat 2,61 miliarde de lei vechi de la Primaria Craiova, dupa ce in 2005 primise 3,55 miliarde de lei vechi pentru lucrarile de pe strada Tufanele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS