9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraseismul politic, in floare

Traseismul politic, in floare

Pe ultima suta de metri, toate partidele din judetul Gorj au declansat o ofensiva pentru racolarea de noi membri de partid, in special primari si consilieri locali, ultimele achizitii fiind facute de filiala judeteana a PD.


Partidele din judetul Gorj se afla in plin sezon de racolat noi membri. Traseismul politic este in floare nu numai intre partidele aflate la putere, dar si la cele din opozitie, unde se dau lupte acerbe pentru „achizitionarea“ de cotizanti de vaza, in special din rândul alesilor locali, respectiv consilieri locali, primari si viceprimari. Ultimele achizitii au fost facute de Partidul Democrat Gorj, care s-a laudat in ultima conferinta de presa ca trei primari de comune din judet au semnat adeziuni la organizatia judeteana. Este vorba de edilul din Catunele, Florinel Tuila, care ultima data semnase o adeziune pentru PNL, dupa ce initial a reprezentat PSD. Cel din Saulesti, Constantin Draghici (PSD), iar cel de-al treilea este primarul din Samarinesti, Traian Tomescu, fost reprezentant al filialei locale a PRM.


Toti acuza, nimeni nu recunoaste


Intrucât pâna pe 10 august peste 800 de alesi locali trebuie sa isi depuna declaratiile de apartenenta politica, lupta pentru racolarea de membri s-a intetit. Acuzatiile vin de la majoritatea partidelor, toata lumea acuzând pe toata lumea, insa nimeni nerecunoscând ca a contactat vreun primar, ci numai ca a fost contactat, din proprie initiativa, de viitorul membru de partid, aflat la un moment dat pe alte baricade. „Va spun un lucru foarte sigur. Toti primarii care au vrut sa stea de vorba cu mine au stat. Pâna la data prezenta au depus adeziuni la noi la partid trei primari, din Samarinesti, din Saulesti si din Catunele. Primarul din Catunele nu mai stiu pe unde era, parca pe la PNL. La Samarinesti a fost pentru prima data când am intrat la primar in casa. Al treilea edil este din Saulesti si ne aflam in discutii de acum sase luni. Nu vreau sa facem racolari si sa aducem cu arcanul membri de partid. Este cea mai mare prostie. Va rog sa vedeti câti primari PSD sunt independenti! Nu a fost in intentia noastra sa introducem in PD oameni cu arcanul“, a declarat fostul pesedist Ionel Mantog, actual presedinte al PD Gorj, despre racolarile de membri de partid.


PRM deplânge plecarea primarului


Reprezentantii PRM Gorj recunosc pierderea suferita prin plecarea la PD a primarului din Samarinesti, Traian Tomescu, dar se lauda ca, in semn de protest, o parte din consilierii Aliantei din cadrul consiliului local au trecut la PRM. Cazuri de traseism politic mai sunt inregistrate la Motru, unde Alianta PNL-PD face „schimb“ de membri – lucru ce pune in pericol colaborarea intre cele doua partide. De asemenea, la Rosia de Amaradia, viceprimarul Liviu Cotosman acuza presiunile PNL, intrucât 127 de membri ai filialei locale a PNL au trecut in masa la PD. Conducerea PSD, prin vocea senatorului Ion Florescu, sustine de asemenea existenta unor presiuni din partea PD si a PNL, insa considera ca pierderile la nivelul consilierilor locali ar fi nesemnificative.


Campion la traseism


Un exemplu mai mult decât elocvent este insa cel al prim-vicepresedintelui PC Gorj, Dumitru Huidu. Om de afaceri, Dumitru Huidu a reusit sa treaca de-a lungul timpului prin mai multe partide, depasindu-l in performante chiar si pe liderul PNL, Dan Ilie Morega. Cu toate ca avea o functie de conducere la nivelul PC Gorj si era practic omul ce tinea in mâna frâiele partidului, in lipsa presedintelui Pantelimon Manta, care este si deputat, Dumitru Huidu a ales in urma cu doar câteva zile sa treaca la PNG Gorj. Afaceristul politician a fost convins de Gigi Becali sa se inroleze la PNG, primind in schimb functia de presedinte si cel mai probabil un loc eligibil pe listele pentru Camera Deputatilor, la viitoarele alegeri. „Sincer, eu regret aceasta plecare. Huidu era un om care putea sa se ocupe de filiala in lipsa mea, cât timp eram in parlament. Nu stiu ce va face acolo, dar sa nu fi facut o alegere gresita. I s-au promis multe“, a declarat Pantelimon Manta, presedintele PC Gorj si fost presedinte al organizatiei judetene a PD.


Performanta


Traseul lui Dumitru Huidu a fost pe cât de sinuos, pe atât de lin, afaceristul politician schimbând partidele mai repede decât firmele pe care a derulat diferite afaceri, in domertul comertului. Huidu a trecut de-a lungul timpului pe la urmatoarele partide: PNL – PUNR – PNR – PP – PC – PNG.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS