30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncompetenta in concesionarea domeniului public

Incompetenta in concesionarea domeniului public

Consilierii locali craioveni au refuzat sa aprobe opt proiecte de hotarâri deoarece documentatia acestora nu era completa. Vinovati de situatie sunt atât firmele care s-au ocupat de intocmirea actelor, cât si functionarii care nu au bagat de seama ca sunt facute aiurea.


Satui sa tot aprobe diverse proiecte de pe ordinea de zi, care nu sunt intocmite cum trebuie, consilierii locali au spus la ultima sedinta un „nu“ categoric pentru toate concesionarile de terenuri de pe domeniul public. Membrii Consiliului Local (CL) Craiova au descoperit, inca din urma cu câteva zile, când s-au reunit in comisii si au dezbatut toate punctele din dosarul de sedinta, ca exista anumite inadvertente in documentele anexate. Pentru a nu lasa loc de interpretari, acestia au solicitat functionarilor din primarie, de la Directia de Urbanism, care au intocmit referatele sa faca toate modificarile necesare. Consilierii i-au atentionat de atunci ca nici un proiect nu va fi admis pe ordinea de zi daca va avea acelasi continut incomplet.


Cu stupoare, acestia au constatat la sedinta din 29 iunie ca dosarele erau aproape la fel ca in perioada in care trecusera prin comisii. Nemultumiti ca angajatii primariei le ignora sfaturile, consilierii au decis in unanimitate retragerea a opt proiecte care aveau ca obiect concesionarea de terenuri de pe domeniul public.


„Daca se vor conforma, le pot introduce in sedinta viitoare si daca sunt intocmite conform legii, noi nu avem de ce sa nu le aprobam“, a precizat consilierul PD, Radu Theodor.


Actele justificative, incomplete


Vinovati de lipsurile din proiectele de hotarâri sunt, dupa parerea consilierilor, atât societatile care au intocmit caietul de sarcini si studiul de oportunitate, cât si functionarii care nu au verificat daca actele sunt intocmite cum trebuie. Desi nu pot sa ia nici o masura impotriva firmelor care se fac vinovate de lipsa de profesionalism, alesii locali nu ii vor lasa sa scape asa usor pe angajatii municipalitatii.


Unul dintre proiectele care au atras atentia consilierilor are in vedere concesionarea unui teren de 100 mp, catre SC IOCADA COM SRL. Si aici consilierii sustin ca documentatia nu a fost intocmita asa cum trebuia. Alta nemultumire a acestora are legatura cu proiectul nr. 31 privind concesionarea pe o perioada de 15 ani a unei suprafete de 43,85 mp catre SC CONRAD IMPEX SRL. Desi in raportul de specialitate al celor din primarie este trecuta suprafata amintita, in caietul de sarcini si studiul de oportunitate este vorba de 56 mp. Nici concesionarea unui teren de 715 mp catre SC EPA Grup SRL nu a fost pe placul consilierilor care nu au inteles de ce trebuie sa fie de acord cu aceasta propunere, când respectiva firma are de fapt in proprietate doar o suprafata de 325 mp. „Concesionarea este cea mai avantajoasa forma, asa ca toti vor acum asta. Trebuie sa analizam mai atent aceste probleme pentru a nu lasa sa se strecoare nici o greseala“, a incheiat Radu Theodor.


Daca va fi imbunatatit continutul lor, cele opt proiecte de hotarâri vor putea fi introduse pe ordinea de zi a sedintei extraordinare din 6 iulie sau la cea ordinara de la sfârsitul lunii iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS