14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentru de Documentare si Informare la Bulzesti

Centru de Documentare si Informare la Bulzesti

In Dolj, tot mai multe centre de documentare si informare destinate elevilor incep sa ia fiinta. Este si cazul Scolii cu clasele I-VIII „Marin Sorescu“ din comuna Bulzesti.


Scoala cu clasele I-VIII „Marin Sorescu“, din localitatea doljeana Bulzesti, amenajeaza in aceasta perioada un Centru de Documentare si Informare (CDI). Potrivit purtatorului de cuvânt al unitatii de invatamânt, profesor Cornelia Munteanu, lucrarile de amenajare se vor incheia cel mai târziu la inceputul lunii mai. „Incercam sa finalizam acest centru, deoarece in perioada 22-28 mai, la scoala noastra, vor avea loc o serie de actiuni sub genericul «Saptamâna CDI». Principalul obiectiv al centrului de documentare vizeaza crearea unor conditii necesare initierii in autodocumentare si in tehnicile de munca individuala, accesul la noile tehnologii si la diferite surse de informare, devenind astfel un element important in cresterea calitatii actului educational“, a precizat profesor Cornelia Munteanu.


Sanse egale pentru elevi


Prin intermediul centrului, cadrele didactice din Scoala „Marin Sorescu“ isi propun egalizarea sanselor elevilor, promovarea „pedagogiei reusitei scolare“, care il plaseaza pe elev in centrul procesului educativ, accesul tuturor elevilor la informatiile de ultima ora, posibilitatea elevilor sa se initieze in folosirea si utilizarea metodelor moderne de lucru – munca in echipa, abordarea interdisciplinara – sau sa-si formeze atitudini specifice – spirit de initiativa, deprinderi de cautare si prelucrare a informatiilor. „Aceste obiective nu pot fi atinse fara desfasurarea unor activitati complexe; motiv pentru care institutia noastra de invatamânt a desfasurat, cu ocazia Zilei Francofoniei, o multime de activitati artistice si isi propune continuarea acestora prin prezentare de referate despre Uniunea Europeana si importanta integrarii României“, a spus profesor Cornelia Munteanu.


In luna mai va fi lansata si revista scolii, „Trepte“, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la infiintarea unitatii, când vor fi invitate si personalitati ale comunei, fosti profesori ai scolii si membri ai familiei poetului Marin Sorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS