18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePadurea, protejata de elevi

Padurea, protejata de elevi

Peste 100 de elevi ai claselor I-VIII de la Scoala nr. 35 „I. D. Sârbu“ din Craiova au fost antrenati ieri de dascalii lor intr-o suita de manifestari cultural-educative. Sub genericul „Viitorul planetei incepe cu noi“, activitate inclusa in cadrul programului national „LeAF-Sa cunoastem padurea de la A la F“, scolarii au invatat care sunt etapele de ingrijire a unor copaci si plante. „De aceasta data, elevii unitatii noastre de invatamânt impreuna cu dascalii scolii si alaturi de colegii lor de la scoala partenera a programului, Scoala nr. 33 – Craiovita Noua, au sadit peste 40 de ghinde in curtea si gradina scolii. Obiectivul a fost acela ca micutii sa inteleaga cât ii trebuie unui pomisor sa creasca pâna sa ajunga la maturitate. Pe lânga toate acestea, elevii trebuie sa cunoasca de mici care sunt metodele de protejare a naturii“, a explicat una dintre coordonatoarele programului, profesoara de biologie Marilena Stefanescu.


De asemenea, pe parcursul zilei, elevii institutiei de invatamânt s-au intrecut intr-o parada a costumelor ecologice, intitulata sugestiv „Moda ECO“. „Si de aceasta data, micutii ne-au uimit prin inventivitatea lor si prin originalitatea costumelor confectionate. Au purtat cu mândrie accesorii confectionate din materiale reciclabile – hârtie, carton, dopuri de plastic etc.“, a spus cel de-al doilea coordonator al programului, invatatoarea Jana Voicila.


Din programul manifestarii de ieri nu au lipsit nici sesiunile de referate sustinute de elevii celor doua unitati de invatamânt partenere, dar si un program muzical artistic pregatit de elevii claselor a VI-a si a VIII-a. La eveniment au participat, in calitate de oaspeti, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, presedintele Fundatiei Actiunea Ecologica Româna (AER), prof. Codres Teclu, reprezentanti ai Casei Corpului Didactic din Craiova, cât si parinti si bunici ai copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS