27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie va fi adus cu politia la Parchet

Mischie va fi adus cu politia la Parchet

Fostul presedinte al PSD Gorj si al consiliului judetean, Nicolae Mischie, va fi adus cu politia la sediul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu. Conducerea Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj a luat masura de a-l cita cu mandat de aducere pe fostul baron de Gorj, dupa ce acesta nu s-a prezentat nici joi in fata procurorilor. In locul lui Mischie a venit sotia lui, care a depus, in numele acestuia, o cerere de amânare pe motive medicale, insotita de o serie de acte medicale.


Prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, spune ca cererea nu este intemeiata, pentru ca avea cunostinta de aceste acte medicale din timpul in care Mischie se afla internat in spital: „Starea de sanatate ii permite sa se deplaseze pentru a fi audiat sau pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala. A fost externat si acum se afla acasa“.


Procurorii l-au citat de patru ori pe Mischie, dar acesta nu s-a prezentat niciodata, evitând sa dea ochii cu anchetatorii. Politistii vor merge la domiciliul lui Mischie si il vor duce pe acesta la sediul Parchetului, chiar cu forta daca va fi nevoie, dupa cum mentioneaza legea.


Prejudiciu de sase miliarde


Nicolae Mischie a fost pus sub urmarire penala intr-un dosar penal care cuprinde 120 de volume si 60.000 de pagini, in acesta fiind cercetati mai multi primari, functionari publici si oameni de afaceri. Printre cei anchetati in acest caz se numara actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, si oamenii de afaceri Florentin Stefanoiu, administratorul firmei SENACO din Novaci, si Clement Mocanu, reprezentantul firmei ARC Târgu Carbunesti.


Firma lui Stefanoiu s-a ocupat de reabilitarea mai multor drumuri judetene. Expertiza a stabilit ca acesta a incasat sume de bani pentru lucrari neexecutate, prejudiciul produs fiind de peste patru miliarde de lei, in timp ce societatea lui Mocanu a efectuat lucrari de modernizare a casei de oaspeti a consiliului judetean, unde, la fel, expertiza a constatat ca aceasta a incasat cu peste 1,7 miliarde de lei mai mult decât i s-ar fi cuvenit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS