14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrâncusi omagiat la Petrosani

Brâncusi omagiat la Petrosani

Constantin Brâncusi va fi omagiat la Petrosani, in Valea Jiului, pentru prima data de la moartea sculptorului, intr-un cadru festiv in Sala de marmura a primariei. Administratia locala din municipiul Petrosani a planificat evenimentul pe 20 februarie, când va fi dezvelita si o placa de marmura ce va fi amplasata pe zidurile primariei, in semn de respect pentru cel care a creat la Petrosani modulele Coloanei Infinitului din Târgu Jiu. „Pentru ca nu mai exista strada si casa unde a locuit sculptorul Constantin Brâncusi, vom marca faptul ca acest om de renume mondial a fost la Petrosani, printr-o placa de marmura ce va sta pe zidul primariei. Trebuie sa lasam celor care vor urma acest simbol, ca unica recunoastere a meritului de a-l fi avut concetatean pe Constantin Brâncusi“, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Inalta de 29,33 m, Coloana Infinitului este constituita din 17 module romboidale din fonta, initial alamita. Modulele de 1,80 m inaltime si aproximativ 860 kg greutate sunt montate pe un ax de otel incastrat intr-o fundatie de beton cu latura de cinci metri. Elementele Coloanei au fost turnate la Atelierele Centrale Petrosani, iar ansamblul a fost inaugurat pe 27 octombrie 1938.


La festivitatea gazduita de municipalitate vor fi invitati reprezentanti ai scolilor si liceelor, iar la Teatrul Dramatic „I.D.Sârbu“ vor avea loc alte manifestari legate de implinirea a 130 de ani de la nasterea sculptorului, pe 19 februarie 1876.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU