11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiriasii, scosi in strada din cauza datoriilor

Chiriasii, scosi in strada din cauza datoriilor

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a decis sa treaca la actiune in ceea ce priveste evacuarea debitorilor, care locuiesc in apartamentele administrate de ea.


Sumele restante foarte mari, in special la chiria perceputa, dar si la achitarea intretinerii, i-au determinat pe angajatii RAADPFL sa ii actioneze in judecata pe chiriasi, in prima faza. Cum era si normal, chiriasii rau-platnici au fost obligati sa isi achite cum pot datoriile.


Craiovenii care locuiau in locuintele administrate de regie au continuat insa sa sporeasca sumele restante, fiind siguri ca nu vor fi niciodata scosi in strada. Pina in acest an, numarul celor actionati in judecata era de ordinul zecilor, cea mai mare parte raminind in continuare in locuintele primariei. In aceasta situatie se ajunsese deoarece, de cele mai multe ori cind erau evacuati, cetatenii in cauza apelau la greva foamei in fata primariei, cerind cu insistenta un adapost.


Pentru ca locuintele sociale nu erau disponibile, angajatii municipalitatii le ofereau camere administrate tot de regie. Astfel, conducerea RAADPFL Craiova ajungea de unde plecase: la cazarea datornicilor pe gratis.


„Am inceput deja sa ii evacuam pentru ca acumulau datorii foarte mari. Am obtinut hotarire definitiva si irevocabila, dar si ordin de evacuare. Daca pina acum incercam sa le mai lasam timp pentru a-si achita debitele, acum am hotarit ca nu ii mai putem accepta. La aceasta concluzie am ajuns din cauza pierderilor foarte mari pe care le inregistram in legatura cu aceasta categorie de chiriasi“, a precizat directorul adjunct al RAADPFL Craiova, Viorel Nicolae.


In aceasta luna urmeaza sa fie evacuate sase persoane ale caror debite depasesc in cazul fiecareia suma de 10 milioane de lei, in situatia in care valoarea chiriei nu depaseste 500.000 de lei pe luna.


Potrivit directorului adjunct al regiei, de cele mai multe ori operatiunile de evacuare se desfasoara cu dificultate din cauza refuzului chiriasilor de a parasi locuintele.


„Avem probleme mari cu ei. Anul trecut, una dintre cele vizate care avea o datorie foarte mare a inceput sa ne ameninte si a facut un scandal enorm, ca ramine pe strada si nu are unde sa doarma. Nu am avut ce sa ii facem pentru ca majoritatea sint in aceasta situatie. Tot ca situatii des intilnite amintesc si de mizeria pe care o gasim in locuinte dupa ce le eliberam“, a incheiat Viorel Nicolae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS