14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stirile satului

Relaxare bugetara


Primaria Pielesti a concesionat 49 km din drumul comunal 87 ce leaga comuna de DN 65 catre Romgaz Ploiesti. Termenii intelegerii prevad ca, pe perioada contractului, Romgaz Ploiesti sa suporte intretinerea drumului. „Acest demers vine sa scada presiunea asupra bugetului local, iar banii care trebuia folositi pentru intretinerea DC 87 vor merge in alte directii“, a precizat Constantin Nica, primarul comunei Pielesti.


Apa potabila cu fonduri europene


Primaria Dragotesti desfasoara un proiect cu finantare SAPARD. Acesta se afla in faza finala de executie, iar dupa terminarea lucrarilor, satele Visara, Dragotesti, Benesti, Popinzalesti si Buzduc, care alcatuiesc comuna Dragotesti, vor fi alimentate cu apa potabila.


Centrul cultural al satului


Caminul cultural din Pielesti a fost renovat. In afara actiunilor culturale, aici se vor oficia cununiile civile, spatiul din primarie nefiind destul de incapator pentru astfel de evenimente. De asemenea, in caminul cultural va functiona si biblioteca.


Satul modern


Un proiect sprijinit de primarul comunei Pielesti, Constantin Nica, vizeaza introducerea unei retele de internet, intranet, fax si telefonie in satul Cimpeni.


Ansamblul „Alunelul“


In Pielesti a fost infiintat in urma cu un an ansamblul „Alunelul“. Cei 28 de membri ai sai sint si dansatori, si solisti.


Omagiu eroilor comunei


In fata Primariei Dragotesti este amplasat monumentul eroilor comunei. Acesta a fost construit in anul 2000 si aduce un omagiu eroilor cazuti la datorie in cele doua razboaie mondiale.


Nevoie de apa


Concentratia nitratilor din pinza freatica a comunei Pielesti depaseste de cinci ori nivelul admis. A fost facut un studiu prin colectarea de probe din pinza de mare adincime, dar aceasta inregistreaza un nivel si mai mare de poluare. Singura solutie viabila in cazul alimentarii cu apa a comunei este racordarea la o conducta de apa de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS