17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Falsi inspectori sanitari, cercetati in stare de libertate


Trei falsi inspectori ai Inspectiei Sanitare de Stat sint cercetati in stare de libertate de politistii gorjeni, pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si uzurpare de calitati oficiale. Cei trei, originari din Ilfov, Vilcea si Bucuresti, au efectuat controale in comunele gorjene Licurici, Barbatesti si Scoarta. Localitatea in care au fost prinsi este Licurici, unde falsii inspectori au controlat sapte agenti economici, de la care au pretins si primit diferite sume de bani, sub pretextul ca nu sint autorizati pentru prestarea unor activitati. Cei amendati nu au primit insa nici un fel de chitante pentru sumele pe care le-au platit. Interesant este faptul ca in perioada asa-ziselor controale, falsii inspectori sanitari au fost insotiti de viceprimarul comunei Licurici, iar cel care a anuntat politia a fost primarul. Politia continua cercetarile, pentru a stabili cite controale au efectuat falsii inspectori. (E.M.)


Chioscul de linga Muzeul Olteniei a fost desfiintat


Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a hotarit marti, in urma numeroaselor sesizari, desfiintarea chioscului amplasat in parculetul de linga Muzeul Olteniei. Proprietara chioscului, Ioana Dinca, a provocat un scandal. Conform declaratiilor viceprimarului, aceasta nu avea autorizatie de functionare, uitind sa achite darile catre primarie. Functionarii de la disciplina in constructii au ridicat chioscul, urmind sa amenajeze spatiul verde. „Avea un grup sanitar prost intretinut, iar in fata magazinului isi amenajase si o terasa. Actiunile de infrumusetare vor continua, iar cei care ne vor pune bete in roate vor fi sanctionati“, a incheiat Nedelescu. (R.M.)


Schimbari la DGFP Gorj


Gheorghe Paraschiv este favorit pentru ocuparea scaunului de director executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj. Sustinut de PNL Gorj, Paraschiv va avea si un contracandidat in persoana lui Mihai Logrescu, sustinut de PD, actual director al Administratiei Finantelor Publice Rovinari. Concursul pentru ocuparea postului a fost programat pentru zilele de 27 si 28 iunie, la Ministerul Finantelor. Conform protocolului Aliantei „Dreptate si Adevar“ Gorj, postul de adjunct al DGFP Gorj a revenit PNL. Gheorghe Paraschiv este in prezent sef serviciu in cadrul Directiei de Control din finantele gorjene. (E.M.)


Creditele au redus numarul persoanelor cu acte de identitate expirate


Creditele acordate de banci si de magazine au determinat o scadere semnificativa a numarului persoanelor cu acte de identitate expirate. La aceasta concluzie a ajuns Mihaela Stan, sefa Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Tirgu Jiu, care a precizat ca, in prezent, peste 3.000 de persoane au actele de identitate expirate. (A.I.)


Condescu si Sandoi au devenit ilegal cetateni de onoare


Emanoil Popescu, consilier local, sustine ca titlurile de cetateni de onoare ai municipiului Tirgu Jiu au fost acordate ilegal lui Marin Condescu si Emil Sandoi. In cadrul unei ceremonii care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, cei doi oficiali de la Clubul Pandurii au primit distinctiile de cetateni de onoare ai orasului. Diplomele respective au avut avizul comisiei de specialitate din cadrul Consiliului Local Tirgu Jiu, dar nu si votul in plen al consilierilor locali. Emanoil Popescu a declarat ca inminarea titlurilor respective putea fi facuta numai dupa sedinta de consiliu, insa a precizat ca nu a fost niciodata impotriva acordarii lor. (E.M.)


Putine bancomate vor da lei noi, dar vor fi deschise


Majoritatea bancomatelor vor functiona pe 1 iulie, dar foarte putine dintre ele vor da lei noi, a declarat, ieri, Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Române a Bancilor. El spune ca toate bancile sint pregatite pentru acest pas, insa avertizeaza ca nimeni nu trebuie sa se astepte ca vor functiona nonstop. Totodata, presedintele ARB are indoieli ca bancomatele vor fi deschise in zorii zilei de 1 iulie, dar admite ca spre prinz nu vor fi probleme. Ghetea este contrazis insa tocmai de banca la care activeaza. Alpha Bank anunta ca ATM-urile din reteaua bancii Alpha Bank nu vor functiona in ziua de 30 iunie, ora 15.00, dar vor fi deschise la 1 iulie, la ora 0.00. Marile banci au confirmat deja ca vor avea ATM-urile in functiune pe 1 iulie. Banca Tiriac a anuntat chiar ca le va deschide la ora 0.00 a zilei de 1 iulie. (I.T.)


11 posturi de functionari vor fi disponibile in Primaria Craiova


Functionarii publici din cadrul Primariei Craiova au gasit o modalitate pentru a suplimenta personalul. Conform organigramei din decembrie 2004, municipalitatea ar fi putut angaja aproximativ 100 de persoane. Hotarirea a fost parafata, adoptindu-se pentru 2005 si bugetul pentru remuneratiile salariatilor. Insa, inainte de sustinerea concursului, guvernul a blocat posturile. In 2005, reprezentantii primariei au obtinut si acordul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru a angaja personal. La baza deciziei de infiintare a Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanei a stat HCL nr. 102/2005, acesta fiind in subordinea Consiliului Local (CL) Craiova. In cadrul serviciului, care are 64 de posturi, a fost trecut si Compartimentul de Stare Civila din primarie. Din acest motiv, 11 posturi din cadrul starii civile au ramas libere, urmind sa fie redistribuite. Incepind cu luna iulie, acestea vor fi impartite in mod egal intre Registrul Agricol, Serviciul Administratie, Gospodarire, Intretinere, Reparatii, Deservire, Biroul Contracte Economice, Compartimentul Licitatii si Achizitii Publice. Pentru noile functii urmeaza sa fie organizat concurs in cel mai scurt timp de la primirea acordului din partea CL si validarea hotaririi Prefecturii Dolj. (R.M.)


CAS Dolj a primit bugetul pentru semestrul II


Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj a obtinut o suplimentare a bugetului cu 58 de miliarde de lei. Cea mai mare parte a fondurilor, peste 34,8 miliarde de lei, a fost alocata pentru medicamente. Potrivit reprezentantilor CAS, bugetul este in continuare insuficient pentru asigurarea medicamentelor pentru asigurati. „Incepind de marti, asteptam la sediul Casei de Asigurari de Sanatate pe toti reprezentantii farmaciilor din Craiova pentru a incheia actele aditionale. O alta suma importanta, 14 miliarde de lei, a fost repartizata asistentei medicale primare“, a precizat Aura Gabriela Militaru, director general al CAS Dolj. Comparativ cu alte judete din tara, reprezentantii CAS Dolj sint multumiti ca au obtinut fonduri egale cu cele ale Caselor de Asigurari de Sanatate din Timisoara, Iasi, Constanta. Bugetul alocat dispozitivelor medicale destinate corectarii si recuperarii deficientelor organice sau functionale a fost suplimentat cu 812 milioane de lei, bani insuficienti cererii de dispozitive medicale. (A.C.)


Cristian Cretu, pe listele consilierilor locali


Consilierii locali craioveni vor avea, incepind de luna viitoare, un nou coleg din partea PSD, economistul Cristian Cretu. Acesta a fost numit dupa ce consilierul Liviu Mihai Ionita a optat pentru functia de director tehnic al Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova. In aceste conditii, postul urma sa fie ocupat de urmatorul candidat pe listele PSD, Victor Popescu, care a renuntat din motive personale. Primul dupa el este Cristian Cretu, care lucreaza la MAT Craiova si trebuie sa fie validat consilier local. (R.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS