9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii sint asteptati sa depuna cereri pentru calculatoare

Elevii sint asteptati sa depuna cereri pentru calculatoare

Elevii si studentii care provin din familii cu venituri reduse mai au la dispozitie doar doua zile pentru a-si depune cereri pentru achizitionarea de calculatoare cu subventie de 200 de euro. Pentru acest program national, in 2005 au fost alocate 201,5 miliarde de lei, ceea ce inseamna aproximativ 23.500 de beneficiari. De acest ajutor beneficiaza elevii si studentii in virsta de pina la 26 de ani, inscrisi la o forma acreditata de invatamint de stat sau particular, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 1,5 milioane de lei pe membru de familie. Pentru aceasta, se iau in calcul toate veniturile cu caracter permanent realizate de familie in luna anterioara depunerii cererii, cu exceptia alocatiei de stat, alocatiei suplimentare pentru familiile cu multi copii, burselor de studii si a burselor sociale. „Ajutorul consta intr-un cupon in valoare de 200 de euro cu care tinerii pot achizitiona tipul de calculator pe care si-l doresc, de la orice firma de distributie in maximum 30 de zile de la primirea bonurilor, avind in schimb obligatia de a nu instraina acest bun timp de trei ani“, a mentionat Lucian Buse, prorectorul Universitatii din Craiova.


Reprezentantii Universitatii din Craiova au precizat ca, indiferent de numarul elevilor sau al studentilor dintr-o familie, ajutorul financiar se acorda pentru achizitionarea unui singur calculator. Cererea de primire a ajutorului, insotita de documentele prin care se face dovada acestui drept, pot fi depuse in unitatile scolare si in universitati pina pe 31 martie.


„Pentru obtinerea ajutorului pentru achizitionarea unui calculator in baza Legii nr. 269/2004, beneficiarii trebuie sa intocmeasca o cerere-tip pe care trebuie sa o depuna la sediul facultatii la care sint inscrisi. Solicitarea va fi insotita de copie a certificatului de nastere sau a actului de identitate atit al studentului, cit si al celorlalti membri ai familiei, adeverinta de la institutiile de invatamint din care sa rezulte ca fratii si surorile au calitatea de elevi sau studenti si acte doveditoare, in original, privind veniturile membrilor familiei. In prezent, nu stim numarul exact al cererilor depuse, deoarece acestea se primesc la facultati, dar ne asteptam la un numar insemnat de cereri. Pentru cei care nu au aflat inca despre acest program, precizam ca mai au la dispozitie doua zile pentru a-si depune actele. Dupa data de 1 aprile vom face centralizarea cererilor si stabilirea beneficiarilor“, a mai spus prorectorul Universitatii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS