15.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeneralul Velicu s-a pensionat

Generalul Velicu s-a pensionat

„Dupa atitia ani de comanda, a venit momentul sa trec si eu in subordinea sotiei“


Generalul-maior George Velicu, comandantul Comandamentului de Jandarmi Teritorial Craiova, a anuntat oficial ieri ca s-a pensionat. Conform Decretului nr.107/4 martie 2005, semnat de presedintele Traian Basescu, generalul Velicu a fost trecut in rezerva, prin pensionare la cerere, incepind cu 28 februarie 2005. Decretul presedintelui a fost comunicat jandarmeriei craiovene abia miercuri dupa-amiaza.


In cadrul unei conferinte de presa, generalul George Velicu a tinut sa isi expuna ieri motivele care l-au determinat sa ceara pensionarea: „Am aproape 40 de ani de activitate sub arme si de 25 de ani am indeplinit tot felul de functii de conducere. Imi pare rau ca n-am apucat sa indeplinesc si functii mai inalte, asta a fost nivelul pina la care am ajuns si sint multumit. Am 58 de ani si cam tot atitia de ani de munca, daca ar fi sa luam in calcul faptul ca cea mai mare parte a activitatii a fost in grupa I de munca. Am scos la pensie aproape toti locotenentii care au fost in subordinea mea, asa ca era timpul sa ma retrag si eu. Un alt motiv tine de faptul ca in cei 40 de ani de activitate am avut foarte putin timp pentru mine, iar acum a venit momentul sa-mi fac timp pentru mine si familia mea“.


Cu umoru-i caracteristic, de acum rezervistul George Velicu spune ca, dupa atitia ani de comanda, „a venit momentul sa trec si eu in subordinea sotiei“. Dupa cum a tinut sa mentioneze, pensionarea nu va insemna o retragere definitiva din viata publica: „Din punct de vedere al starii de sanatate, eu ma consider in continuare un tip activ. Voi gasi ceva de facut si veti mai auzi de mine intr-o alta postura“. Pensionarea generalului-maior George Velicu survine cu citeva zile inaintea desfiintarii Comandamentului de Jandarmi Teritorial Craiova, deci si a functiei pe care o detinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS