30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFloraresele vind flori inghetate... bocna

Floraresele vind flori inghetate… bocna

Pina cind primaria va pune in practica intentiile de a moderniza pietele din oras, principalul loc de comercializare a florilor ramin tarabele in aer liber. In ultima vreme insa, afacerile florareselor au fost date peste cap de ger. La -20 de grade, cit a ajuns ieri temperatura la primele ore ale diminetii, toate florile au inghetat pe tarabe, comerciantii vazindu-se cu afacerile compromise. Tarabele care altadata erau pline de flori de toate soiurile si culorile sint acum goale. Nu se mai vind flori decit aditionate la coroane funerare confectionate din crengute de brad sau molid. Cei mai curajosi au infofolit marfa in paturi, insa rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor, dupa cum a constatat si Angela Ciovica: „Frigul asta ne-a distrus. S-a ales praful. Cine o sa mai vrea sa cumpere flori inghetate? Sa zicem ca le cumpara acum, sint aspectuoase si asa. Dar cind ajung cu ele acasa si vad cum li se vestejesc in vaza, le trece increderea sa mai cumpere data viitoare“.


Maria Chitu, o craioveanca ajunsa la virsta pensionarii, se straduia sa-si salveze mica afacere cu flori, care ii aducea bani cit sa-si plateasca intretinerea si sa-si cumpere o piine, inlocuind florile naturale cu cele uscate, dar si cu citeva din plastic. Numai ca noua ei afacere nu prea dadea roade: „Nu cumpara nimeni. Zilele astea am tot stat, pe un ger cumplit, si am muncim ca sa nu mor de foame, iar primaria doar ne ia taxa pentru taraba, dar nu se ingrijeste sa avem conditii“.


Singura modalitate in care unii mai pot pastra florile fara sa inghete este comercializarea lor direct din autoturisme. Clientii care doresc sa cumpere un buchet de gerbera, garoafe, cale sau crizanteme nu trebuie decit sa se uite prin parbrizul proprietarului la florile aruncate gramada pe bancheta din spate si sa-si aleaga buchetul potrivit. Cit despre pret, este de bun simt, comerciantii fiind dispusi sa ofere si discount numai sa nu ramina cu marfa nevinduta. Oricum, isi vor scoate pirleala in curind. Martisorul si Ziua Femeii sint aproape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS