30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGhetusul a dublat numarul pacientilor ajunsi la ortopedie

Ghetusul a dublat numarul pacientilor ajunsi la ortopedie

Numarul pacientilor care au calcat pragul cabientului de ortopedie din camera de garda a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova s-a dublat in aceste zile din cauza ghetusului de pe strazi. Potrivit cadrelor medicale, 50 de bolnavi sint tratati zilnic de traumatisme la nivelul miinilor sau picioarelor, produse prin cadere pe gheata. „Numai in acest week-end au fost inregistrati 108 bolnavi cu diverse leziuni produse prin cadere, cele mai frecvente fiind fracturile radio-carpiene si de glezna. Batrinii si in special persoanele care sufera de osteoporoza trebuie sa evite in aceasta perioada sa iasa din locuinte pentru ca trotuarele sint acoperite cu gheata, existind oricind pericolul producerii unor accidente“, a spus Andrei Pana, directorul de ingrijiri al Spitalului de Urgenta Craiova.


„Sint prea multi nesimtiti care nu-si curata trotuarele“


Clinica de ortopedie a Spitalului de Urgenta din Craiova a devenit in aceste zile una dintre cele mai populate sectii, saloanele fiind ticsite cu bolnavi. Printre acestia se afla si Marinela Geana, o femeie de 42 de ani, din Cartierul Valea Rosie, care s-a ales cu o fractura cominutiva la piciorul sting dupa ce a calcat strimb pe gheata in timp ce mergea la serviciu: „Dimineata se circula groaznic, toate trotuarele sint pline de gheata. Esti obligat sa mergi pe strada, dar risti sa fii lovit de masini. De curatarea trotuarelor cine trebuie sa se ocupe, tot locatarii?“, a spus femeia.


Alt craiovean care a ajuns la Ortopedie este Sorin Buzatu. Tinarul, de 32 de ani, a cazut pe gheata chiar pe trotuarul de linga Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova.


„Am fost la Spitalul nr.2, ca a nascut nevasta-mea. In dreptul Maternitatii ma uitam cum o ambulanta se chinuia sa intre in curtea spitalului, patinind pe gheata de o palma. M-a furat peisajul si am alunecat la rindul meu. In cadere, m-am sprijinit in mina dreapta si mi-am rupt-o. Sint prea multi nesimtiti care nu-si curata trotuarele si din cauza asta ne rupem noi miinile si picioarele. Aia de la primarie sint platiti degeaba“, a spus craioveanul.


Din cauza numarului foarte mare de bolnavi cu probleme ortopedice, materialele sanitare necesare – fese, vata, ghips – sint pe terminate in Urgenta celui mai mare spital din Oltenia. Cadrele medicale se pling ca stocurile existente ajung doar pina saptamina viitoare. Conducerea spitalului a asigurat insa ca nu vor fi probleme nici de saptamina viitoare, cind urmeaza sa soseasca primele comenzi de materiale sanitare din acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU