17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie este condamnata la mizerie si saracie

O familie este condamnata la mizerie si saracie

O familie cu trei copii traieste intr-o casa veche de peste o suta de ani, care doar printr-o minune nu s-a prabusit inca peste ei. Singura sursa de venit este un salariu minim pe economie, cistigat de capul familiei din maturatul strazilor.

Ionel Mustatea are 40 de ani si reuseste cu greu sa ii creasca pe cei trei copii. Familia locuieste in cartierul Goranu, din municipiul Rimnicul Vilcea, intr-un imobil vechi de peste o suta de ani, care din cauza starii de degradare poate oricind sa se prabuseasca peste locatari. Sotii Mustatea nu pot sa cultive ceva in gospodarie sau sa creasca animale, pentru ca in aceeasi curte traiesc mai multe familii. Ionel Mustatea matura de 15 ani strazile orasului si are un salariu de 2,8 milioane de lei, bani cu care nu reuseste sa isi intretina familia. „Daca nu as avea un loc de munca, copiii mei ar muri de foame. Daca nu ai un serviciu, aici, in cartier, mori cu zile, pentru ca nu te ajuta nimeni“, a spus Ionel Mustatea. Sotia nu a lucrat pina in urma cu sase luni, cind Ionel a reusit sa o angajeze ca maturatoare. „A stat ani in sir acasa, pentru ca nu a reusit sa se angajeze nicaieri, deoarece nu avea studii. Am bagat-o la matura, pentru ca nu am gasit in alta parte si avem nevoie de bani“.

Nici unul dintre copii nu merge la scoala

Sotii Mustatea au trei copii minori si nici unul dintre ei nu merge la scoala, pentru ca au avut probleme cu invatatura. Cei mai mari au reusit sa faca patru clase, dupa care au renuntat, pentru ca nu au mai promovat, iar cea mica a invatat pina in clasa a VI-a. „Nici unul nu vrea sa mearga la scoala, sint puturosi. Iuliana trebuia sa invete la o scoala speciala in orasul Babeni, dar pentru ca nu avem bani si este prea departe a ramas acasa. Din cauza problemelor de sanatate a ramas patru ani repetenta, iar profesorii au fost nevoiti sa o dea afara“, a precizat tatal copiilor.

Iuliana este fericita ca sta acasa si nu are nici o treaba. „Ce sa fac, sint casnica, pentru ca pe aici nu se gaseste de lucru si eu sint inca minora“, a spus fata de 15 ani. Ionel Mustatea se straduieste sa stringa bani ca sa isi renoveze casa si acoperisul care a fost luat in toamna de o vijelie puternica. Din venitul pe care il are, a reusit cu greu sa cumpere o caruta de lemne cu care sa se incalzeasca pe timpul iernii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS