19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSotul Niculinei Stoican, arestat preventiv

Sotul Niculinei Stoican, arestat preventiv

Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au trimis in arest pe Vasile Stanescu
alaturi de Genica Boerica si de ceilalti doi parteneri de afaceri ai acestuia,
Florentin Sargarodschi si contabila Elena Popa

Procurorii Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie au solicitat ieri emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele inculpatului Vasile Stanescu, pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune la Legea TVA-ului, asociere in vederea savirsirii de infractiuni si complicitate la spalare de bani. Dind curs acestei solicitari, magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus arestarea preventiva a acestuia, pe o perioada de 25 de zile.

Vasile Stanescu, sotul solistei de muzica populara Niculina Stoican, este cercetat pentru faptul ca, prezentind inscrisuri falsificate (facturi fiscale, balante etc.) inspectorilor Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj, a obtinut in mod ilegal suma de 9.982.000.000 lei cu titlu de rambursari TVA. Aceasta cerere de rambursare a fost inaintata pe 10 aprilie 2002 de Stanescu, in calitate de administrator al SC SORI CRAFT SRL Craiova (societate fantoma). Motivarea solicitarii o constituia achizitionarea unui imobil (teren si constructie), precum si a unei instalatii complete de carmangerie, tranzactie care era de fapt fictiva, dupa cum se arata intr-un comunicat emis de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Afacerea „Niculina Stoican“

Procurorii au reusit sa stabileasca in amanunt culisele acestei afaceri, „regizate“ de acelasi Genica Boerica. Astfel, pe 15 octombrie 2001, Boerica a adjudecat la licitatie prin intermediul cumnatului lui Stanescu imobilul sus-mentionat la pretul de 1.168.000.000 lei. Pe 1 februarie 2002, Genica Boerica „vinde“ acelasi imobil firmei fantoma SC IMINENT COMIMPEX SRL Craiova, care avea ca asociati persoane fictive de cetatenie irakiana, contra sumei de 1.100.000.000 lei. Citeva zile mai tirziu, pe 6 februarie 2002, aceasta firma „revinde“ altei societati fantoma, SC SORI CRAFT SRL, acelasi imobil cu suma de 30,7 miliarde de lei, precum si instalatia de carmangerie pentru 21,8 miliarde de lei. Ulterior, pe 30 septembrie 2002, societatea SC SORI CRAFT SRL, la care era administrator Vasile Stanescu, vinde doar imobilul – prin intermediul unei persoane fictive, de cetatenie irakiana – altei firme fantoma, SC DAGDUNE EXIM SRL, contra sumei de 10.000.000.000 de lei. Pentru ca, pe 10 octombrie 2002, SC DAGDUNE EXIM SRL sa vinda acelasi imobil catre SC PROVLAD SRL Tirgu Jiu, administrata tocmai de Niculina Eugenia Stanescu, sotia lui Vasile Stanescu, cunoscuta mai ales sub numele de scena de Niculina Stoican, contra sumei de 11.000.000.000 de lei.

Vasile Stanescu este cercetat in prezent doar pentru tranzactia efectuata de el, cercetarile urmind sa fie extinse si la ceilalti protagonisti ai afacerii, inclusiv la Niculina Stoican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS