11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Au sarit din tren de frica nasului

Prinsi fara bilet pe traseul Craiova – Calafat, doi tineri au sarit din tren ca sa scape de amenda. Marian Beju, de 16 ani, si Tantica Rosu, de 25 de ani, ambii din comuna doljeana Cerat, s-au gindit duminica seara sa mearga acasa cu trenul. Cei doi s-au gindit ca n-are rost pentru citeva statii sa-si mai cumpere bilet, insa, in apropiere de Gara Segarcea, a aparut controlorul. Ca sa nu fie prinsi, Beju si Rosu au sarit din tren, alegindu-se cu multiple leziuni si traumatisme care au necesitat transportarea lor la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru ingrijiri medicale.

Soferii de pe microbuze, luati in vizor

Lucratorii din cadrul Politiei Rutiere Olt au declansat ieri o ampla actiune de control in rindul soferilor care circula pe masini de transport in comun, fiind vizati soferii de pe microbuze. Unul dintre conducatorii auto sanctionati este Florea Luta, de 32 de ani, sofer pe un microbuz cu numarul de inmatriculare OT-08-NMC, care efectua curse pe traseul Slatina- Recea- Perieti. Fratele sau, Titel Luta, de 28 de ani, care conducea un alt microbuz inmatriculat cu numarul OT-04-NMC, a fost si el sanctionat. Nici unul dintre ei nu poseda licenta de transport, fapt pentru care s-au ales cu amenzi in valoare totala de o suta de milioane de lei. Alt sofer de microbuz care efectua curse de persoane pe rute interjudetene este Vasile Tanasuica, care, desi avea licenta de transport de persoane, transporta insa un numar mult mai mare fata de limita prevazuta de lege. Potrivit declaratiilor sefului Politiei Rutiere Olt, comisar-sef Ovidiu Cepareanu, amenzile aplicate numai in citeva ore de agentii de circulatie s-au ridicat la 120 de milioane de lei. Controalele mentionate vor continua si in zilele urmatoare.

De suparare, a incendiat furajele tatalui sau

Pompierii militari au fost solicitati duminica sa intervina pentru stingerea a doua incendii izbucnite la gospodariile a doi mehedinteni. La ora 15.50, Garda de interventie Baia de Arama a deplasat doua autospeciale in satul Ohaba, comuna Sovarna, pentru a stinge incendiul izbucnit in gospodaria Anei Sevici. Cei aproape 20 de pompieri au reusit ca in numai zece minute sa localizeze incendiul, iar dupa alte 30 de minute sa il stinga. Cauza izbucnirii focului a fost jarul cazut de la cuptorul de gatit direct pe materiale combustibile. In urma incendiului au ars acoperisul casei pe o suprafata de 30 mp, un adapost de animale si trei tone de fin.

La ora 20.40, doua autospeciale din Detasamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin s-au deplasat in satul Cerneti, comuna Simian, pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje apartinind lui Dumintru Maxim. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la patru clai de fin, cu pericol de propagare la casa si la anexele acesteia. Focul a fost stins intr-o ora. Fiul proprietarului, Radu Maxim, de 40 de ani, in urma unor certuri in familie, a dat foc la depozitul de furaje.

Doi barbati s-au spinzurat in aceeasi zi

Doi barbati din judetul Olt, care s-au spinzurat, au fost gasiti duminica in propriile gospodarii de unele rude ale acestora. Primul gasit a fost Vasilica Preda, de 33 de ani, din comuna Pirscoveni. Cu o seara inainte de tragedie, acesta avusese o discutie mai aprinsa cu sotia. Deoarece obisnuia sa mai bea din cind in cind, sotia i-a reprosat acestuia, simbata seara, comportamentul, si i-a cerut inca o data sa se potoleasca. Duminica dimineata, Vasilica Preda a fost gasit spinzurat in podul locuintei sale. Martorii spun ca acesta folosise o fringhie din rafie. Cum un necaz nu vine niciodata singur, cei doi copii ai victimei vor ramine traumatizati de imaginea tatalui, deoarece au apucat sa-l vada pe acesta atirnat de fringhie. O alta persoana care si-a pus capat zilelor in acest mod este Dumitru Cazangiu, din localitatea Stoicanesti. In virsta de 48 de ani, acesta a fost gasit tot in cadrul gospodariei de catre un prieten, Ion Toma. Politistii au stabilit ca in nici unul dintre cazuri nu sint suspiciuni de omor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS