13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn mort si trei raniti grav intr-un accident rutier

Un mort si trei raniti grav intr-un accident rutier

Un grav accident rutier a avut loc pe raza localitatii Izvoarele ieri-dimineata, in jurul orei 4.00. Accidentul s-a soldat cu ranirea grava a trei persoane, Marius Visan, de 23 de ani, Vali Bojan, de 16 ani, si Ionele Bojan, de 18 ani. Nicu Zamfir, de 27 de ani, a decedat. Soferul vinovat, Ionel Valentin Andrei, Florin Visan, de 25 de ani, si Ion Sirbu, de 33 de ani, au scapat cu leziuni usoare. Masina implicata in accident este un Buick vechi, cu numarul de inmatriculare SM 05697, la volanul acesteia aflindu-se Ionel Valentin Andrei, de 25 de ani, din Slatina. Totii ceilalti pasageri erau din localitatea Izvoarele si veneau de la o discoteca din Balanesti. Din ancheta politistilor a reiesit ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un stilp de electricitate. Ranitii au fost transportati la Spitalul Judetean Slatina. Din pacate, Nicu Zamfir nu a mai apucat sa sarbatoreasca impreuna cu prietenii ziua de „Sfinta Marie“, viata sa incheindu-se tragic intre fiarele contorsionate ale masinii. Vali Bojan, una din fetele aflate in masina, a suferit traumatisme multiple, intrind in coma de gradul IV, sansele sale de supravietuire fiind reduse. Sora sa, Ionela, si prietenul acesteia, Marius, sint internati la spital, avind traumatisme craniene. Ion Sirbu s-a ales cu un umar luxat si se considera norocos.

„S-a intimplat exact in fata discotecii din comuna, veneam de la alta din Balanesti si distractia nu se terminase pentru noi. Sintem toti vecini, fetele imi sint verisoare. Ele, la rindul lor, sint finele soferului si tot asa. Nicu imi era vecin si prieten de mic copil“, povestea Ion Sirbu, singul care mai era in stare sa scoata doua vorbe. „Am vazut doar ca

s-a rasturnat masina intr-un sant, m-am speriat si nu am mai vazut nimic. Auzeam cum voiau sa-l scoata pe cel mort, dar nu stiam cine era exact. Am aflat apoi, in masina care m-a adus la spital, ca Nicu murise“, povestea cu lacrimi in ochi Ionela, gindindu-se la sora sa, care era si ea in stare grava si fusese trimisa la Spitalul de Urgenta din Craiova.

„Eram trei in fata si patru in spate“

„Eu i-am intrebat daca mai au loc si pentru mine. Daca stiam ce se va intimpla nu mai urcam. A pornit masina, cred ca a derapat pe pietrisul din fata discotecii, nu mai am filmul intreg. Mi-amintesc ca scosesem mina pe geam. Eram trei in fata si patru in spate. Nicu era pe scaunul din dreapta soferului, in spatele lui era Vali… Ne-au scos din masina niste pusti veniti la discoteca, ne-au urcat intr-o masina si ne-au adus la spital“, a spus Ion Sirbu.

Autorul accidentului, Ionel Valentin Andrei, a declarat la sosirea organelor de politie ca bause in cursul noptii doua beri. Acestuia i s-au prelevat probe in vederea efectuarii testului alcoolscopic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS