9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePromisiunile ministrului Duvaz nu sint recunoscute de sindicalistii olteni

Promisiunile ministrului Duvaz nu sint recunoscute de sindicalistii olteni

Sindicatul Invatamintului Preuniversitar Olt, afiliat la Federatia „Spiru Haret“, nu se lasa impresionat de proaspetele promisiuni ale ministrului delegat pentru relatia cu partenerii sociali – Bogdan Niculescu Duvaz. Mai mult, cei aproximativ 6500 sindicalisti sint hotariti sa nu cedeze si se pregatesc de greva. Declaratia recenta a ministrului amintit era menita sa linisteasca spiritele, promitind dascalilor cresterea salariilor cu 15,7 %, in cursul anului viitor, prin includerea unui spor permanent in salariul de baza. Asta dupa ce, la inceputul acestei saptamini, acelorasi sindicalisti, grupati in patru federatii, le spusese ca nu are competenta sa negocieze nici un fel de crestere salariala.

Firesc, sindicalistii se intreaba de ce spor ar putea fi vorba, daca la negocierile care au esuat de curind se propusese includerea in salariu a sporului de fidelitate (pentru personalul didactic si didactic auxiliar care are minimum zece ani petrecuti in invatamint) si a sporului de stres (cite 3% pentru fiecare transa de vechime, beneficiarii ultimei transe, a 11-a, adica dascalii cu peste 40 ani vechime in invatamint, fiind in jur de 1% din total), pe care guvernantii le-au acceptat initial, dar la care s-a renuntat in cele din urma.

Liderul SIP Olt, prof. Ionel Barbu, califica drept iresponsabila recenta declaratie a ministrului: „Din punctul nostru de vedere este total iresponsabila declaratia domnului Duvaz, atita timp cit nu exista un acord cu sindicatele in acest sens“. Oltenii se pregatesc de greva, a mai mentionat Barbu, iar in cazul in care nici ultima lor incercare de a-si rezolva problemele – anume apelul adresat presedintelui Iliescu de a media conflictul dintre federatiile din educatie si guvern – nu va da roade, vor alege miscarile de protest ca fiind cea din urma solutie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS