19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBEJ Dolj renumara voturile din comuna Murgasi

BEJ Dolj renumara voturile din comuna Murgasi

Daca acuzatiile de fals se dovedesc fondate, PUR ar urma sa piarda un consilier judetean in favoarea PSD

In urma unei decizii a justitiei, Biroul Electoral Judetean (BEJ) Dolj va fi obligat sa renumere sufragiile scrutinului din 6 iunie la o sectie de votare din comuna Murgasi. Scandalul voturilor a avut loc intre PSD si PD.

PSD Dolj a reclamat ca in primul tur al alegerilor locale, la sectia de votare nr.1 Murgasi s-ar fi gresit procesul-verbal incheiat in urma numararii voturilor. PSD ar fi obtinut aici 515 voturi, iar PD, doar noua, situatia aparind exact invers in procesul-verbal. Consecinta a fost ca, la redistribuirea voturilor, PUR a avut un rest mai mare si astfel a cistigat un mandat de consilier judetean in plus. Chiar in timpul desfasurarii alegerilor, PSD a facut contestatie la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Dolj si la Biroul Electoral Central (BEC), insa in ambele situatii actiunea i s-a respins. Ulterior, cele doua organisme electorale au fost date in judecata, procesul ajungind chiar la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care, in cele din urma, a dispus renumararea voturilor in comuna mentionata.

BEJ, convocat pe 20 august

Ieri, presedintele BEJ Dolj, Lucian Bunea, a fost chemat la prefectura si, in urma discutiilor cu prefectul Ion Calin, membrii BEJ au fost convocati pe 20 august pentru reactivarea acestui organism. Ion Calin a spus chiar ca s-ar putea decide renumararea voturilor din intreaga circumscriptie Murgasi. In cazul in care reclamatia PSD se dovedeste fondata, consilierul judetean al PUR, Paul Turturica, ar trebui sa spuna adio Consiliului Judetean Dolj, in locul lui urmind sa revina urmatorul de pe listele PSD, Corneliu Sabetay, fost consilier in legislatura trecuta. Noul consilier ar urma sa fie validat intr-una din sedintele CJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS