10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Pindarul Popa arestat pentru ca a violat un minor in lanul de porumb

Un bailestean a fost arestat dupa ce a violat un minor. Stefan Mircea Popa, de 20 de ani, era angajat pentru a pazi un lan de porumb din apropierea Bailestiului. Pe 26 iulie, in jurul orei 13.00, pe drumul de linga lan trecea minorul C.D.B., de sapte ani, din aceeasi localitate doljeana. Pindarul, vazind copilul, s-a dus spre el si l-a ademenit printre rindurile de porumb. Ajunsi la o distanta apreciabila de drumul de acces, sub amenintari, „paznicul“ a intretinut raporturi sexuale cu minorul. Lipsit de aparare in mijlocul cimpului, micutul a fost supus de mai multe ori abuzurilor sexuale. Cind a scapat din ghearele violatorului, copilul a fugit acasa si a spus ce a patit. Politistii din Bailesti l-au retinut pe agresor, iar miercuri Tribunalul Dolj a emis pe numele acestuia un mandat de arestare de 29 de zile, la solicitarea procurorilor doljeni. La ancheta, Stefan Popa a recunoscut fapta comisa si a explicat procurorilor tot ce a facut, cu lux de amanunte. In sarcina sa a fost retinuta savirsirea infractiunii de viol impotriva unui minor, pentru care risca de la 15 la 25 de ani de inchisoare.

Un mort si doi raniti in doua accidente rutiere

Doua accidente soldate cu morti si raniti au avut loc miercuri. Unul dintre ele s-a produs in jurul orei 13.00, in Butoiesti, judetul Mehedinti. Stefan Nedeloiu, de 65 de ani, din localitate, deplasindu-se cu o bicicleta, s-a angajat in traversarea Drumului National 6. Acesta nu s-a asigurat si a trecut prin fata unui utilaj, fiind accidentat mortal de un autoturism Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare B- 46-PEM, condus regulamentar de Eugen Prezopan, de 55 de ani, din Bucuresti. Dupa ce cumparase lapte praf pentru copil, biciclistul intentiona sa mearga acasa. „S-a grabit sa traverseze, nu s-a asigurat si a fost accidentat mortal“, a declarat comisarul Gheorghe Neagu, de la Biroul Rutier Mehedinti. Conducatorul Daciei venea dinspre Severin, se indrepta spre Craiova si circula regulamentar. Politistii le recomanda conducatorilor auto care se deplaseaza pe DN 6 sa fie atenti la trafic, intrucit in zona se efectueaza lucrari la carosabil, iar circulatia se desfasoara in multe locuri, pe un singur sens. Cel de-al doilea accident a avut loc in localitatea Gura-Motrului, unde, din cauza vitezei neadaptate, intr-o curba, un autoturism cu numar de inmatriculare strain, s-a rasturnat. In urma incidentului, doua persoane au fost transportate la Spitalul Filiasi, in stare grava.

Plimbarea cu scuterul l-a adus la spital

Un tinar de 25 de ani din comuna Lacusteni, judetul Vilcea, a ajuns la Spitalul de Urgenta Craiova cu multiple traumatisme. Marian Gubandru iesise marti seara la o plimbare cu scuterul. Tinarului sustine ca a incercat sa ocoleasca gropile din asfalt si s-a rasturnat. „Am incercat sa ocolesc o groapa aparuta in cale, cind am intrat in alta. Aveam viteza mare si m-am rasturnat pe asfalt. Am stat citeva minute inconstient, iar, dupa ce mi-am revenit, am luat scuterul si am mers acasa. Aveam dureri ingrozitoare si eram plin de singe. Parintii au chemat salvarea si m-au adus la spital“, a spus tinarul. Marian Gubandru este internat in Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, unde este tinut sub observatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS