20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova amplaseaza 100 de panouri pentru campania electorala

Primaria Craiova amplaseaza 100 de panouri pentru campania electorala

Autoritatile craiovene au stabilit deja lista locurilor publice in care partidele politice isi pot face publicitate pentru alegerile locale din luna iunie. Printr-o dispozitie semnata de primarul Vasile Bulucea, municipalitatea a prevazut ca afisele electorale pot fi amplasate numai pe panouri special amenajate, incalcarea normelor fiind sanctionata cu amenzi. Actul emis de primar stabileste amplasarea in oras a 100 de panouri electorale, in toate cartierele si locurile publice din municipiu. De asemenea, dispozitia mentioneaza ca fiecare partid, alianta politica electorala sau candidat independent are dreptul sa aplice pe un astfel de panou, inalt de doi metri si lat de un metru, un singur afis. Dimensiunile afisului trebuie sa fie de 500 pe 300 de milimetri, iar cele prin care se convoaca o reuniune electorala, nu mai mari de 400 pe 250 de milimetri. Incalcarea acestor prevederi va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre trei si cinci milioane de lei. Autoritatile locale lasa la latitudinea partidelor sa-si foloseasca afisele si in alte locuri, insa numai cu acordul proprietarilor sau administratorilor.

Un panou costa 5.000.000 de lei

Primaria a incredintat amplasarea si verificarea panourilor electorale Serviciului Public de Salubritate Craiova, al carui director, Sorin Ciobanu, a precizat ca o mare parte dintre acestea au ramas de la referendumul organizat pentru votarea Constitutiei. Municipalitatea va trebui sa scoata de la buget doar 140 de milioane de lei, pentru cele 28 de panouri care au mai ramas de ridicat pina cel tirziu la 1 mai.

Ramine de vazut daca normele impuse de municipalitate vor fi respectate, avind in vedere ca dupa campania electorala de acum patru ani majoritatea locurilor publice au fost impinzite cu asemenea afise lipite in locuri nepermise, fara sa se aplice vreo amenda. Mai mult, noua conducere a cerut, dupa o jumatate de an, sa se curate stilpii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS