20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul va avea 12 noi primari de comune

Doljul va avea 12 noi primari de comune

„Daca viitorii primari sint si pesedisti pe deasupra nu ma deranjeaza“, a declarat prefectul Ion Calin

Autoritatile doljene vor trece de astazi la organizarea administrativ – teritoriala a celor 12 noi comune care se infiinteaza in judet. In urma referendumurilor organizate anul trecut, cetatenii din 14 localitati au decis prin vot reinfiintarea unitatilor administrativ-teritoriale desfiintate in 1968. In Dolj vor aparea 12 comune si doua noi orase (Bechet si Dabuleni), prioritatea administratiei judetene fiind gasirea unor spatii adecvate, imobilele urmind sa fie reparate si transformate in sedii de primarii.

O problema importanta se dovedeste insa gasirea unor primari competenti, care sa preia functia cu titlul de interimat pina la alegerile locale din luna iunie. In consecinta, prefectul de Dolj, Ion Calin, a mers in ultima saptamina in teritoriu, pentru a identifica posibili primari interimari in cele 12 noi comune.

„Am discutat cu oamenii in legatura cu aceia care s-ar descurca in fruntea comunei cel mai bine. Tot acum, trebuie sa numim si viceprimarii. Problema este ca aceia care au mai lucrat pina in prezent in administratie nu au domiciliul in satele care vor deveni comune“, a declarat prefectul.Ion Calin a spus ca pina in prezent nu a primit nici un CV despre posibilii primari. In ceea ce priveste coloratura politica a acestora, la prefectura nu s-ar fi primit nici o recomandare din partea opozitiei. „N-am nici o recomandare de la opozitie. Chiar de la PSD au fost unii care nu au agreat aceste functii. Pe mine, daca viitorii primari sint si pesedisti pe deasupra nu ma deranjeaza, ba din contra“, a mai precizat actualul presedinte interimar al PSD Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS