20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn scolile craiovene, accesul nu este restrictionat

In scolile craiovene, accesul nu este restrictionat

Politistii au constatat nereguli in activitatea de paza la unitatile de invatamint din municipiu

Politia Municipiului Craiova a organizat, luni si marti, o ampla actiune de verificare a modului in care este asigurata paza scolilor si a liceelor din raza sa de competenta. 118 politisti si 23 de voluntari au incercat sa afle cit de constiinciosi sint paznicii de la 63 de unitati de invatamint si trei internate scolare, in urma restrictiilor impuse dupa atentatul de la Liceul „Jean Monet“ din Capitala. Concluzia politistilor a fost ca in multe scoli accesul nu este deloc restrictionat, un eventual terorist sau violator putindu-se plimba prin scoli sau internate nestingherit. Stau marturie cele 35 de persoane depistate in incinta unitatilor scolare fara o justificare temeinica a accesului lor.

Paza scolilor, asigurata cu maturatoare

Oamenii legii au aplicat si citeva sanctiuni contraventionale celor prinsi in neregula. Claudiu Bistriceanu, din Craiova, si Gabi Neciu, din comuna doljeana Carpen, s-au ales cu amenzi de 3.000.000 de lei, respectiv 1.500.000 de lei, pentru ca au patruns fara drept in incinta Grupului Scolar „Spiru Haret“. Cristian Macesanu, agent de paza la o alta unitate scolara, a primit si el o sanctiune contraventionala de 1.000.000 de lei pentru ca a permis accesul unui taximetrist in curtea institutiei. La Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“, accesul era liber marti, intre orele 12.30 – 13.30, fara sa existe profesori sau elevi de serviciu care sa legitimeze persoanele straine care patrundeau in curtea scolii.

La opt unitati scolare din Craiova, paza nu era asigurata cu personal specializat, ci de fochisti ori femei de serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS