20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Moment istoric

PNL considera ca decizia de la Praga reprezinta un moment istoric, prin care Romania scapa de stihiile istoriei si intra in familia libertatii, a afirmat ieri in fata deputatilor si senatorilor, Crin Antonescu, liderul deputatilor liberali. „In sfirsit, americanii au venit la intilnire si trebuie sa fim si noi prezenti la intilnire“ a spus el, referindu-se la faptul ca NATO nu ne poate apara de noi insine. Invitarea Romaniei la NATO acorda tarii noastre sansa de a demonstra ce poate fi, fapt ce implica responsabilitatea acestei guvernari si a guvernelor viitoare, a spus deputatul liberal. El a aratat ca libertatea nu este o renta viagera, nu este transmisibila, nu se exporta si nici nu se importa, ci se construieste zi de zi si a pledat pentru actiuni impotriva coruptiei si abuzurilor. Crin Antonescu l-a citat pe Ionel Bratianu, care avertizase ca un popor care nu este in stare sa-si apere interesul national, asteapta zadarnic ajutor de peste granita.

El a spus ca marele adevar consta in faptul ca tara noastra se afla intr-o mare si puternica alianta, dar a adaugat ca interesul national si valori precum libertatea, cinstea, corectitudinea si competitia reala, nu ni le poate apara nimeni, decit noi. In finalul discursului sau, deputatul liberal a facut o distinctie intre istoria bruta si materiala si istoria afectiva. El s-a adresat premierului, in calitatea acestuia de compatriot, precizind ca istoria eforturilor pentru obtinerea acestei libertati nu incepe cu ultimii doi ani, ci este mult mai veche.

Crin Antonescu a precizat ca ar vrea sa pomeneasca numele tuturor martirilor, precum cei care luptau in munti si ii asteptau pe americani, si cei din decembrie 1989, pentru ca, desi sint putini si necunoscuti, merita acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS