11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEconomatele slatinene isi vor diversifica gama de produse

Economatele slatinene isi vor diversifica gama de produse

Primul magazin de tip economat din Slatina, deschis la sfirsitul lunii mai, a fost primit cu mult entuziasm mai ales de catre pensionari.

Euforia a scazut insa considerabil cind bietii oameni au vazut ca aici se vind doar… sapte feluri de produse – zahar, ulei, orez, faina, pui, tacimuri si brinza -, iar cantitatile ce puteau fi cumparate lunar – in majoritatea cazurilor, maximum doua kilograme – nu le-ar fi ajuns nici pentru trei zile.

Mai mult decit atit, preturile produselor erau ca si cele din depozitele angro din oras, in unele cazuri chiar mai mici. Zilele trecute, consilierii slatineni au aprobat un proiect de hotarire prin care se vor mai infiinta cel putin doua economate.

De asemenea, s-a aprobat diversificarea gamei de produse care vor fi vindute in aceste magazine, precum si cea a categoriilor de persoane care vor putea face cumparaturi de aici.

In afara produselor mentionate, economatele vor vinde piine (31 de bucati/luna/persoana), malai (2 kg), gris (1 kg), paste tomate (trei cutii a cite 400 grame), ficat pui (1 kg), unt/margarina (trei pachete a cite 200 g/250g), carne tocata (2 kg), parizer (2 kg), mustar (un borcan de 400 grame) si paste fainoase (doua pachete la 400 grame).

Tot aici se vor mai putea gasi sapun – o bucata/luna, inalbitor rufe – 1 l, hirtie igienica – doua bucati a 80 grame, detergent – doua cutii a 60 grame. Cit priveste categoriile de persoane care vor putea face cumparaturi din economatele slatinene, in afara pensionarilor cu un venit net de maximum doua milioane de lei pe membru de familie, au mai fost incluse persoanele cu handicap, invalizii, somerii si beneficiarii de ajutor social acordat in baza Legii nr. 416/2002 privind venitul minim garantat.

Persoanele care nu primesc ajutor financiar de la stat, dar indeplinesc conditiile cerute de legea mentionata pentru a fi beneficiare de ajutor social, vor avea dreptul de a cumpara produse din aceste economate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS