14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReferendum la Scornicesti

Referendum la Scornicesti

Locuitorii orasului Scornicesti, judetul Olt, vor fi chemati la urne mai curind decit se asteptau – in luna iunie. Scopul referendumului nu va consta insa in votarea unei anumite persoane intr-o functie publica, ci in interpelarea cetatenilor in legatura cu schimbarea destinatiei spitalului din localitate.

Autoritatile locale au demarat aceasta actiune in urma intentiei Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt de a transforma spitalul in sectie TBC. La rindul sau, DSP a luat aceasta masura din cauza scaderii indicatorilor de eficienta ai unitatii sanitare in cauza – numar insuficient de medici specialisti, aparatura medicala putina etc.

Directoarea DSP Olt, dr. Elisabeta Nae, a spus ca un alt motiv in luarea acestei decizii a fost determinat de latura financiara.

Primarul orasului, Tiberiu Mateescu, a declarat ca transpunerea unei asemenea hotariri in practica va avea un efect devastator asupra populatiei: „Spitalul din Scornicesti deserveste nu doar populatia orasului, ci si alti 40.000 de oameni din 13 comune. Practic, lumea din nordul judetului vine la Spitalul din Scornicesti pentru ca este cel mai aproape de casele lor“.

Intr-o interpelare, el le-a cerut prefectului de Olt, Marin Diaconescu, si directoarei DSP ca rezultatul referendumului din Scornicesti sa fie luat in considerare inainte de luarea oricarei decizii. Consiliul Local Scornicesti va stabili luni, 3 iunie, data la care locuitorii orasului isi vor exprima punctul de vedere in acest sens. Reprezentantii autoritatilor locale deja au avansat ca data de desfasurare a referendumului 21 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS