14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Slatina a fost deschis primul economat

La Slatina a fost deschis primul economat

Pensionarii din Slatina au, de luni, un magazin numai al lor. Primaria Slatina a inaugurat primul magazin de tip economat din oras dupa ce acest lucru fusese promis inca de anul trecut. Produsele care se gasesc aici reprezinta alimentele de baza in alimentatia unei persoane si ele vor putea fi achizitionate doar de catre pensionarii care au o pensie de maximum doua milioane de lei.

Reprezentantii acestei categorii sociale vor putea cumpara de aici faina (9.000 de lei/kg), zahar (14.000 de lei/kg), orez (15.000 de lei/kg), ulei (31.000 de lei/l), pui (45.000 de lei/kg), tacimuri (32.000 de lei/kg) si telemea (44.500 de lei/kg). Toate produsele sint aduse in magazin direct de la producatori, fiind eliminate in acest mod adaosurile comerciale care le impovareaza de obicei.

Pensionarii care vor veni sa cumpere de aici va trebui sa aiba asupra lor ultimul cupon de pensie, pe baza caruia li se va elibera apoi o legitimatie speciala care va inlocui cuponul de pensie la urmatoarele aprovizionari. Fiecare pensionar va avea dreptul sa cumpere intr-o luna doar cite doua kilograme din produsele mentionate, cu exceptia puilor, in care caz va putea cumpara numai un singur kilogram.

Amenajarea si dotarea economatului, situat pe b-dul A.I. Cuza (la parterul Dispensarului Medical nr. 1 Slatina), a costat primaria municipiului circa 200 de milioane de lei. Inaugurarea economatului a atras, pe linga reprezentantii prefecturii si ai primariei, si numerosi pensionari. De altfel, acestia s-au declarat foarte multumiti de initiativa Primariei Slatina, dar au spus ca restrictiile la cumparaturile pe care le pot face intr-o luna sint prea „aspre“ si ca ar trebui sa fie regindite baremele.

Magazinul se va afla in grija Asociatiei „Pensionarul“ Olt. Luni, la o ora de la deschidere, cele doua angajate facusera deja vinzari de cinci milioane de lei. In Slatina se vor putea aproviziona de la acest economat aproape 10.000 de pensionari, citi numara orasul in acest moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS