19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a dat liber la vinzarea autorizata a pocnitorilor

S-a dat liber la vinzarea autorizata a pocnitorilor

Petardele au fost puse oficial in vinzare, incepind de ieri, desi comercializarea „pe sub mina“ a pocnitorilor s-a facut de la prima zapada. Problema este insa ca, desi reglementarile legale interzic folosirea pina pe 31 decembrie a artificiilor zgomotoase, doritorii de senzatii tari le folosesc in orice locuri, piete, intrari in blocuri si chiar discoteci.

„In Dolj au fost autorizate, de catre politie si Inspectoratul de Protectie a Muncii, doar opt societati comerciale pentru vinzarea de amestecuri pirotehnice de distractie. Potrivit legii, folosirea petardelor si a altor materiale explozive nu este permisa decit in perioada 31 decembrie 2001 – 1 ianuarie 2002, iar comercializarea acestora – doar intre 27-30 decembrie. Nerespectarea reglementarilor legale se pedepseste cu amenda de la doua la opt milioane de lei si chiar cu inchisoare de la o luna la sase luni“, a precizat lt. col. Constantin Stoiculescu, seful Biroului arme, explozivi si substante toxice din cadrul IJP Dolj.

Cele mai folosite petarde sint Pirat si Corsar, acestea fiind insa si cele mai periculoase. „Aceste tipuri de pocnitori pot provoca incendii si explozii in cazul depozitarii neadecvate. Folosirea acestora in conditii inadecvate poate duce chiar la ranirea de persoane“, a precizat lt. col. Constantin Stoiculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS