10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtentie la calendarele crestin-ortodoxe vindute pe strada!

Atentie la calendarele crestin-ortodoxe vindute pe strada!

Pentru ca 2001 este pe terminate, au inceput deja sa apara calendare crestin-ortodoxe pe anul 2002. Din pacate, ca in fiecare an, pe piata sint lansate si foarte multe calendare de acest gen contrafacute. Ele sint comercializate de diverse persoane mai mult sau mai putin dubioase.

In Slatina, un asemenea calendar este comercializat pe strada cu 5.000 de lei. Din comoditate, multi cetateni le cumpara, mai ales gospodinele. Dar riscurile sint enorme, mai ales pentru un crestin fervent. Astfel, datele unor sfinti nu corespund, apar sfinti care pina ieri nu existau, calendarele nu cuprind zilele in care se fac deniile in Saptamina Mare sau zilele de post etc. Desi cei care le comercializeaza sustin sus si tare ca sint calendare luate de la cine stie ce biserica din Bucuresti, falsurile sint totusi grosolane.

Parintele protopop Ion Ciuca, de la Protoieria judetului Olt, a declarat ca oamenii ar trebui sa fie mai atenti atunci cind se hotarasc sa achizitioneze calendare de pe strada: „Aceste calendare comercializate la colt de strada, desi costa de trei ori mai putin decit cele din parohii, nu prezinta nici o siguranta. Nu se poate sa existe calendar ortodox fara data Pastelui!“. El a precizat ca Protoieria Olt a facut deja o sesizare la politie pentru a verifica atent persoanele care fac un astfel de comert neautorizat.

Singurele locuri de unde credinciosii pot cumpara calendare crestin-ortodoxe fara teama de a fi false sint bisericile. Aici, ele costa 15.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS