17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobileFBI avertizează: NU vă încărcați telefoanele de la prize publice!

FBI avertizează: NU vă încărcați telefoanele de la prize publice!

FBI-ul avertizează cetățenii să nu-și încarce telefoanele în prize sau stații de încărcare USB din aeroporturi, hoteluri, mall-uri și alte spații publice, deoarece porturile USB publice pot fi modificate și datele din telefon pot fi furate. Este recomandabil să ai propriul încărcător USB și să găsești o priză normală pentru a-ți încărca telefonul, scrie NPR.org.

Guvernul SUA avertizează asupra pericolelor utilizării stațiilor publice gratuite de încărcare pentru telefoane mobile, cum ar fi aeroporturi, hoteluri și centre comerciale. FCC a făcut și ea o declaraţie, iar filialele locale ale FBI şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea, după ce “juice hacking-ul” a luat amploare.

Infractorii cibernetici folosesc cablurile USB de la aceste stații de încărcare pentru a pirata telefoanele în timp ce se încarcă.

Ce este „juice jacking“-ul

Analistul de securitate cibernetică Brian Krebs a inventat termenul „juice jacking” într-o postare pe blogul său din 2011, pentru a se referi la piratarea telefoanelor pentru a fura date sau a le infecta cu malware.

„Juice jacking este, practic, un încărcător portabil sau un încărcător public care a fost conceput pentru a arăta real”, a explicat Jim Stickley, expert în securitate cibernetică, pentru NPR.org. „Îți va încărca telefonul, dar poatxplicat, de asemenea, să-ți instaleze malware pe telefon, să fure date de pe telefonul tău sau de pe alt dispozitiv mobil”.

Deși „juice jacking“-ul nu este nouă, Stickley sugerează că devine din ce în ce mai răspândit, probabil din cauza creșterii călătoriilor după ce restricțiile COVID-19 au fost în mare parte ridicate.

„Oriunde vezi o mulțime de turiști ar putea fi instalat unul dintre aceste dispozitive”, avertizează el.

Cum evitați „juice jacking“-ul

iată patru modalități prin care puteți evita „juice jacking“-ul:

  1. Purtați un încărcător portabil pentru baterii.
  2. Utilizați un dispozitiv USB numit blocator de date care se conectează la cablul de încărcare al telefonului.
  3. Utilizați priza de perete pentru a vă încărca telefonul.
  4. Opriți complet dispozitivul înainte de a-l conecta la o priză publică de încărcare a telefonului mobil.

Citește și: Se împlinesc 111 ani de la scufundarea Titanicului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS