4.5 C
Craiova
luni, 5 decembrie, 2022
Știri de ultima orăTehnologieMobileAmendă record pentru Instagram

Amendă record pentru Instagram

Autoritatea de reglementare a confidenţialităţii datelor din Irlanda a decis să aplice o amendă record de 405 milioane de euro (402 milioane de dolari) reţelei de socializare Instagram, în urma unei investigaţii privind gestionarea datelor despre copii, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei, transmite Reuters.

Instagram intenţionează să conteste amenda, a declarat un purtător de cuvânt al companiei-părinte a Instagram, Meta Platforms, într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Investigaţia s-a concentrat pe utilizatorii copii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani

Investigaţia, care a început în 2020, s-a concentrat pe utilizatorii copii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, cărora li s-a permis să opereze conturi de afaceri, ceea ce a facilitat publicarea numărului de telefon şi/sau a adresei de e-mail a utilizatorului.

”Am adoptat decizia noastră finală vinerea trecută şi conţine o amendă de 405 milioane de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisarului pentru Protecţia Datelor (DPC) din Irlanda, autoritatea principală de reglementare a companiei-mamă a Instagram, Meta Platforms. Detaliile complete ale deciziei vor fi publicate săptămâna viitoare, a spus el.

Instagram a lansat noi funcţii pentru a menţine adolescenţii în siguranţă

Instagram şi-a actualizat setările în urmă cu peste un an şi de atunci a lansat noi funcţii pentru a menţine adolescenţii în siguranţă şi informaţiile lor private, a spus purtătorul de cuvânt al Meta.

Purtătorul de cuvânt a spus că Instagram nu este de acord cu modul în care a fost calculată amenda şi analizează cu atenţie decizia.

DPC reglementează Facebook, Apple, Google şi alţi giganţi ai tehnologiei datorită locaţiei sediului lor central al UE în Irlanda. Autoritatea a deschis peste o duzină de investigaţii asupra companiilor Meta, inclusiv Facebook şi WhatsApp.

WhatsApp, amendată anul trecut cu o amendă record de 225 de milioane de euro

WhatsApp a fost amendată anul trecut cu o amendă record de 225 de milioane de euro pentru că nu a respectat regulile UE privind datele în 2018.

Autoritatea de reglementare irlandeză a finalizat un proiect de hotărâre în cadrul investigaţiei Instagram în decembrie şi l-a împărtăşit altor autorităţi de reglementare din Uniunea Europeană în cadrul sistemului ”ghişeu unic” de reglementare a marilor multinaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS