2.8 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăTehnologieMobileAvertisment pentru utilizatorii de Android. Ce aplicaţie creează probleme

Avertisment pentru utilizatorii de Android. Ce aplicaţie creează probleme

O aplicație cu peste un milion de descărcări le dă bătăi de cap utilizatorilor de Android. Adware-ul recent descoperit, deghizat în cititor PDF, oferă reclame plictisitoare care apar la întâmplare pe ecranul telefonului.

Potrivit companiei de securitate cibernetică Malwarebytes, care a identificat problema, reclamele apar chiar dacă aplicația nu este utilizată, scrie The Sun

Acest lucru face foarte dificilă identificarea și eliminarea sursei ferestrelor pop-up, cu care utilizatorii sunt bombardați frecvent. 

De fiecare dată când este afișat un anunț, escrocii din spatele aplicației câștigă o sumă mică de bani. Acele câștiguri se pot ridica la importante sume de bani în condițiile în care peste un milion de oameni au descărcat software-ul. 

Aplicația, numită „PDF reader – documents viewer”, emite o alertă sonoră ori de câte ori telefonul infectat este blocat

Odată instalată, aplicația, numită „PDF reader – documents viewer”, emite o alertă sonoră ori de câte ori telefonul infectat este blocat. În momentul în care proprietarul telefonului îl deblochează pentru a vedea despre ce este vorba, apare imediat un anunț afișat pe tot ecranul. După ce este afișat primul anunț, la scurt timp urmează un alt anunț sub formă de videoclip. Ulterior, reclamele apar din ce în ce mai des.  

Creatorii aplicației au conceput-o inteligent, astfel încât să îi inducă pe utilizatori în eroare, scrie Nathan Collier de la Malwarebytes. 

Aplicația, disponibilă pe Google Play Store din noiembrie 2021

”Durează câteva ore până când aplicația va afișa reclame. Această întârziere are loc pentru a face mai dificilă identificarea aplicației care duce la apariția reclamelor. De exemplu, anunțurile pe întreg ecranul afișate imediat după instalare ar duce probabil la o dezinstalare rapidă”. 

Aplicația este disponibilă pe Google Play Store din noiembrie 2021 și are peste un milion de descărcări. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS