22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CGhid de călătorie cu ajutorul funcțiilor AI din produsele Google

Ghid de călătorie cu ajutorul funcțiilor AI din produsele Google

Google Maps și produsele Google integrate cu IA (inteligență artificială) precum Rute Ecologice, Lens, Asistent Google, Multisearch și Live View ajută turiștii să călătorească mai eficient și mai interactiv. AI-ul Google ajută turiștii să caute ceea ce văd, de la imagini la video.

Opțiunea de Rute ecologice în Google Maps – Rutare economă care respectă mediul înconjurător

Google Maps poate indica și traseul cu cel mai mic consum de combustibil, dacă acesta este diferit de cel mai rapid traseu. Funcția de rute ecologice din Google Maps permite utilizatorilor să aleagă rute care sunt optimizate pentru cel mai mic consum posibil de combustibil.

Cu Google Lens, călătorul poate căuta după ceea ce vede în jurul său

După ce călătorul ajunge într-o anumită destinație, acesta își poate face explorarea mai atractivă folosind Google Lens ca ghid. Lens îl ajută să identifice repere, lucrări de artă, plante, animale și multe altele. Lens poate găsi obiectul cu camera și poate răspunde la întrebări precum „cine a construit această statuie” sau „ce este această floare frumoasă?”.

Descoperirea bucătăriei locale cu ajutorul Multisearch

Cu Lens Multisearch, călătorul poate combina cuvinte și imagini pentru a găsi ceea ce caută. Spre exemplu, poate afla ce fel de mâncare este într-o poză cu o prăjitură sau un fel de mâncare pe care nu-l cunoaște, printr-o o captură de ecran, pe care o poate deschide apoi cu Lens în aplicația Google. Prin opțiunea „în apropiere” la căutare va putea găsi apoi restaurante din apropiere care au mâncarea pe care o caută.

Orientarea într-un oraș nou cu AR folosind Live View în Maps

Turiștii aflați într-un oraș nou se pot orienta mai bine cu ajutorul Live View în Maps, prin activarea unor săgeți în realitate augmentată care indică exact drumul și direcția de mers. Opțiunea este disponibilă în orașele mari.

Asistentul Google pentru cei care călătoresc cu mașina

Șoferul îi poate pune întrebări Asistentului și îi poate da comenzi vocale care să-I ghideze în timp ce conduce.

Citește și: Accident mortal pe autostrada M5 din Ungaria. Un microbuz românesc a intrat într-un parapet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS