6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&COchelari inteligenți de recunoaștere facială dezvoltați de Facebook

Ochelari inteligenți de recunoaștere facială dezvoltați de Facebook

Se așteaptă ca Facebook să lanseze prima sa pereche de ochelari inteligenți anul acesta, dar există o problemă pe care angajații companiei încă o discută: dacă să adauge tehnologie de recunoaștere facială produsului, potrivit www.cnet.com
Nu au fost făcute cunoscute informaţii despre capacităţile acestora şi, se pare, că nici conducerea companiei nu este foarte hotărâtă din acest punct de vedere.

În cadrul Facebook, au existat discuţii despre oportunitatea implementării în viitorii ochelari a unor funcţii de recunoaştere facială. Iniţiatorul acestor discuţii a fost vicepreşedintele Andrew Bosworth.

Acesta le-a transmis angajaţilor că o decizie în acest sens este evaluată în prezent de conducerea companiei. Bosworth spune că recunoaşterea facială implică multe beneficii, dar şi foarte multe riscuri care trebuie luate în calcul.

Recunoaşterea facială are mai degrabă o faimă negativă în acest moment, din cauza felului în care este folosită de diverse regimuri, de la represaliile Chinei împotriva uigurilor, la numeroasele feluri în care poate fi folosită pentru a încălca intimitatea persoanelor.

De cele mai multe ori şi inclusiv în ţări care se laudă cu o democraţie veche, recunoaşterea facilă a fost folosită deja în masă şi fără posibilitatea oamenilor de a alege dacă vor sau nu să fie procesaţi de aceste sisteme.

Facebook, pe de altă parte, are propria imagine negativă când vine vorba de intimitatea utilizatorilor, iar folosirea abuzivă a recunoaşterii faciale i-ar putea crea noi probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS