8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Windows 10 nu mai permite dezactivarea permanentă a antivirusului Windows Defender

Windows 10 nu mai permite dezactivarea permanentă a antivirusului Windows Defender

Microsoft e eliminat setarea Windows 10 care permitea utilizatorilor să dezactiveze permanent antivirusul Windows Defender, scrie go4it.ro.

Cei care folosesc Windows 10 știu deja că Microsoft forțează propriul program antivirus, pentru care nu-ți cere bani în plus. Vestea proastă este că Microsoft are discreție totală în a stabili care sunt aplicațiile Windows legitime și care nu, un exemplu în acest sens fiind nenumăratele programe de tip keygen, crack-uri și patch-uri care modifică funcționalitatea de bază a aplicațiilor, încadrate de Microsoft direct la categoria malware.

Sigur, Windows Defender Antivirus are și numeroase avantaje, soluția anti-malware încorporată din Windows 10 oferind protecție decentă împotriva virușilor informatici, ransomware, spyware, rootkits și multe alte forme de malware larg răspândite. De fapt, atât de bun este antivirusul Microsoft, încât mulți ajung să pună la îndoială utilitatea programelor antivirus comerciale.

Windows 10 fără Windows Defender, doar dacă plătești

Deși este un antivirus bun pentru majoritatea utilizatorilor, pot exista situații în care este posibil să dorești să-i dezactivezi funcționalitatea temporar (sau permanent). Spre exemplu, la testarea unei aplicații de încredere, dar care nu a fost publicată de un dezvoltator cunoscut.

actualizare recentă la Windows 10 a eliminat posibilitatea consumatorilor de a dezactiva permanent Defender, software-ul antivirus încorporat, indiferent de motiv. Cu toate acestea, Windows Defender ar trebui să inactiveze automat atunci când utilizatorii instalează o soluție antivirus comercială.

Înainte de actualizare, dacă un utilizator dorea să dezactiveze Defender permanent, ar putea edita o cheie de registru numită DisableAntiSpyware. Nu mai este cazul.

„DisableAntiSpyware este destinat să fie utilizat de OEM și IT Pros pentru a dezactiva Microsoft Defender Antivirus și a implementa un alt produs antivirus în timpul desfășurării. Această setare nu mai este necesară, deoarece antivirusul Microsoft Defender se oprește automat atunci când detectează un alt program antivirus. Această setare nu este destinată dispozitivelor de consum și am decis să o eliminăm „, explică Microsoft într-un document oficial.

Astfel, singura modalitate de a „scăpa” de antivirusul implicit din Windows 10 este să plătești pentru una din alternativele comerciale. În ambele situații, folosirea PC-ului după principiul „eu știu mai bine ce-i trebuie PC-ului meu” nu mai este o opțiune. Totodată, folosirea de crack-uri și aplicații aflate la limita legalității intră și mai mult pe teritoriul utilizatorilor avansați, care știu cum să „păcălească” vigilența Microsoft.

La fel ca și restul soluțiilor antivirus comerciale, Windows Defender mai poate fi dezactivat doar temporar, până la următoare repornire a PC-ului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe comune dojene. Restricțiile intră în vigoare duminică, pe 29 noiembrie.

ȘTIRI GdS

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

Kaufland oferă spații producătorilor de legume și fructe care...

Kaufland cheamă în magazine producătorii mici de legume și fructe care nu mai pot vinde în piețe. Oferă spații de vânzare în...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...