6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApple ar putea muta o parte din producția de iPhone în Mexic

Apple ar putea muta o parte din producția de iPhone în Mexic

India pare să fie alternativa Apple pentru producția de dispozitive electronice în afara Chinei. Recent, modelul iPhone SE din generația a doua, lansat în primăvara acestui an, a intrat în producție în fabricile din India. Acest lucru va asigura un preț mai accesibil la raft în această țară, întrucât dispar taxele de import pe care autoritățile le impun pe smartphone-uri, scrie go4it.ro. Se pare însă că India nu va fi singura alternativă pentru Apple pentru foarte multă vreme. Partenerii săi care au fabrici în China și India au pus acum ochii pe Mexic pentru înființarea de noi fabrici de producție.

În timp ce producția în India va asigura o prezență mai puternică pentru Apple pe piața din India, producția în America de Sud ar putea asigura o sursă mai convenabilă de producție. China a fost aleasă pentru costurile scăzute de producție și apropierea de furnizorii de componente, însă acum că situația geopolitică se înrăutățește, Apple ar putea să încerce să se depărteze de dependența de această țară, în ciuda unor costuri de producție mai mari.

Partenerii Apple vor să producă iPhone în Mexic

Deja Foxconn și Pegatron, doi dintre cei mai importanți parteneri Apple pe partea de producție, caută să înființeze fabrici în Mexic. Acestea nu au anunțat încă nimic oficial și nici nu au confirmat dacă noile fabrici vor fi folosite de Apple. Totuși, Reuters spune că una dintre fabricile noi Foxconn din Mexic ar putea fi dedicată telefoanelor iPhone.

Foxconn și Pegatron sunt acum în stadiul de negociere cu autoritățile locale, care vor trebui probabil să scutească cele două companii de niște taxe și să ofere niște beneficii pentru a putea pune bazele unui parteneriat pentru noi fabrici. De altfel, chiar și Luxshare, compania chineză care a cumpărat fabricile Winstron care produc iPhone în China ar putea explora posibilitatea de a deschide o fabrică pentru Apple în Mexic, unde ar produce telefoane și accesorii precum AirPods.

Avantajele fabricilor din Mexica ar fi tarife de import mai mici, timp de livrare mai mic și alinierea la fusul orar din SUA. Dezavantajul ar fi pe partea de componente, multe dintre ele urmând a fi importate din China, unde sunt produse.

Și Vietnamul este pe lista țărilor în care Apple ar putea începe să producă iPhone-uri, după ce în această țară au fost produse în trecut căști AirPods.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS