10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTelefoanele cu Android 11 vor suporta conectare Android Auto în modul wireless

Telefoanele cu Android 11 vor suporta conectare Android Auto în modul wireless

Anunțată deja de producătorul auto BMW, conectarea Android Auto în modul wireless va necesita suport și din partea autoturismului, dar măcar știm că toate telefoanele cu sistem Android 11 vor avea această caracteristică în mod garantat, scrie go4it.ro.

Tehnologiile Apple CarPlay și Android Auto s-au dovedit foarte folositoare pentru posesorii de autoturisme de generație mai nouă, atât de mult încât majoritatea utilizatorilor preferă sa-și conecteze smartphone-ul pentru a beneficia cea mai nouă versiune Google Maps sau Waze, în locul soluției de navigare GPS inclusă cu sistemul MediaNav.

Suportul Android Auto devine mai ușor de folosit în modul wireless

Desigur, nimic nu te oprește să așezi telefonul mobil într-un suport auto și să folosești modul de navigare fără complicațiile conectării la sistemul de navigație al mașinii. Însă pentru cei mai mulți, ecranul touch ceva mai spațios și posibilitatea de a asculta playlist-urile favorite prin sistemul audio al autoturismului sunt argumente suficiente. Vestea bună este că în curând vom putea face toate astea fără să scoatem măcar telefonul din buzunar, conexiunea fiind realizată în modul wireless de îndată ce pune cheia în contact.

Disponibil mai întâi pe anumite modele de telefoane Samsumg și Google, modul de conectare wireless la Android Auto fi disponibil pe toate dispozitivele echipate cu versiunea Android 11, Google integrând această funcționalitate ca dotare standard a platformei Android.

Totuși, pentru a funcționa, mai trebuie îndeplinite câteva cerințe. Spre exemplu, atât telefonul dar și sistemul MediaNav trebuie să suporte conectare Wi-Fi folosind banda de 5GHz. Iar dacă locuiești în Japonia sau Rusia, această funcționalitate nu va fi disponibilă oricum, autoritățile din aceste țări neoferind aprobările necesare. Chiar și pentru cetățenii Uniunii Europene sunt trasate anumite reguli pentru folosirea dispozitivelor de comunicații Wi-Fi în banda de 5GHz, detaliile exacte urmând să fie comunicate mai târziu.

Comparat conexiunii prin cablul de date, folosirea suportului Android Auto în modul wireless se face fără încărcarea bateriei telefonului. Astfel, dacă plănuiești să comanzi un nou autoturism în perioada următoare, poate că ar fi o idee bună ca pe lângă MediaNav-ul cu suport Android Auto în modul wireless să bifezi și opțiunea pentru suport încărcare wireless, încât să nu riști descărcarea telefonului în timpul călătoriilor mai lungi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS