-3.4 C
Craiova
joi, 27 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăTehnologieIT&CMicrosoft oferă prima demonstraţie cu Surface Duo, rulând aplicaţii de Android

Microsoft oferă prima demonstraţie cu Surface Duo, rulând aplicaţii de Android

Microsoft pregăteşte de ceva timp o nouă familie de dispozitive cu dual-screen, smartphone-ul Surface Duo şi tableta Surface Neo reprezentând generaţia de debut, anunţate la stadiul de prototip în toamna anului 2019 şi aşteptate pentru lansarea oficială cândva în toamna lui 2020, scrie go4it.ro

Asta înseamnă că Microsoft se află undeva la jumătatea drumului, inginerii companiei lucrând încă la finalizarea părţii de software şi modificând din mers partea de hardware, în funcţie de problemele apărute pe parcurs. În aceste condiţii, decizia susţinerii unei demonstraţii publice cu produsul rulând software nefinalizat a fost un risc destul de mare pentru Microsoft, iar problemele nu au întârziat să apară.

Mai au de lucrat la soft

Smarphone-ul cu două ecrane separate de o balama destul de vizibilă a putut fi observat rulând Google Maps, comutând dinamic între modul de afişare single şi dual-screen. Problemele au apărut la folosirea aplicaţiei YouTube, încurcată de tranziţiile între ecrane. Fără a relua prezentarea de la zero, autorii s-au mulţumit să editeze porţiunea cu probleme, confirmând astfel că partea de software este departe de forma finală. Totuşi, interfaţa Microsoft Launcher arată bine iar comenzile specifice Android 10 funcţionează perfect pe configuraţia dual-screen.
Motivul pentru care Microsoft nu pare să se grăbească să lanseze Surface Duo pare să fie lipsa aplicaţiilor dedicate pentru acesta. De curând, Microsoft a lansat un emulator şi SDK adresat dezvoltatorilor de aplicaţii Android dornici să-şi adapteze creaţiile pentru folosirea cu  Surface Duo, însă e nevoie de timp pentru obţinerea rezultatelor dorite. În mod cert, Microsoft şi-a asumat un rol major optimizarea interfeţei, aşa că putem spera ca produsul finit să fie într-adevăr impresionant.

Intră în concurenţă cu telefoanele pliabile

Rămâne doar de văzut dacă şi utilizatorii de Android se vor lăsa convinşi de produsele Surface Duo, în condiţiile în care acestea vor fi concurate de tablete şi telefoane pliabile ajunse deja la a doua generaţie. Preţurile mai mici şi promisiunea fiabilităţii superioare ar putea fi argumente importante, însă Microsoft trebuie să facă mai mult şi pe partea de design, aducând Surface Duo la un nivel apropiat competiţiei.
.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:24

Bărbat decedat şi petrecere în pandemie, într-un cămin de...

Un bărbat de 86 de ani, din Slatina, pacient al unui cămin de seniori din Craiova, şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la un balcon al imobilului. Incidentul a avut loc pe data de 21 ianuarie, iar bărbatul a decedat două zile mai târziu. În cursul zilei de marţi, administratorul căminului de bătrâni a fost amendat cu 3.000 de lei pentru organizarea unei petreceri la care ar fi participat angajaţi ai adminstraţiei locale.

ȘTIRI GdS