1.4 C
Craiova
joi, 3 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Samsung nu vrea să ieftinească Galaxy Fold, deşi operatorii de telecom cer acest lucru

Samsung nu vrea să ieftinească Galaxy Fold, deşi operatorii de telecom cer acest lucru

Samsung aplică încă o lecţie din „manualul” Apple, refuzând cererile operatorilor telecom din Coreea de Sud pentru a ieftini smartphone-ul pliabil Galaxy Fold, lansat în toamna anului trecut, scrie go4it.ro. În general, după aproape jumătate de an de la lansare, dispozitivele mobile încep să scadă în preţ, în să în cazul Galaxy Fold, Samsung refuză acest lucru, probabil pentru a păstra statutul de dispozitiv exclusivist pe care îl are.

Voiau să-l ieftinească cu 300 de euro

Conform site-ului de ştiri Sud Coreea Joins, operatorii locali au încercat să ieftinească modelul Galaxy Fold, însă Samsung a refuzat vehement acest lucru. Aceştia doreau să taie preţul cu 399.300 won, echivalentul a 300 de euro. Aceasta ar fi o reducere substanţială din preţul de 2.000 de euro pe care telefonul îl are, ajungând astfel la un preţ mai competitiv, mai ales când comparăm preţul de 1.650 euro pe care îl are un iPhone 11 Pro Max de 512 GB (Fold vine cu 512 GB standard).

Motivaţia din spatele acestei reduceri este, spun operatorii, iminenta lansare a modelului pliabil Samsung Galaxy Z Flip, cel de-al doilea telefon pliabil al companiei, care va veni de asemenea la un preţ destul de mare: 1.500 euro. Samsung nu pare însă să considere că noul dispozitiv este un înlocuitor pentru Galaxy Fold, cele două fiind diferite în design şi funcţionalitate. De asemenea, Galaxy Fold este un „simbol” al companiei, adevăratul dispozitiv „flagship” din gama sa, care demonstrează nivelul tehnologic la care seria de dispozitive Galaxy a ajuns.

Nu vor să-i supere pe cei care au dat 2.000 de euro pe el

Alte motive pentru care o ieftinire nu ar fi binevenită este faptul că telefonul este destul de recent lansat, iar clienţii care au plătit deja 2.000 de euro pentru el, adevăraţii fani Samsung sau ai tehnologiei noi, ar putea să fie deranjaţi de o reducere atât de rapidă şi atât de mare. De altfel, cu 300 de euro poţi cumpăra un smartphone cu Android perfect capabil să îndeplinească majoritatea funcţiilor pe care un utilizator normal le-ar putea face pe un telefon mobil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogdan Mateescu, validat drept candidat pentru preşedinţia CSM în...

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost desemnat joi,...

ȘTIRI GdS

Bogdan Mateescu, validat drept candidat pentru preşedinţia CSM în...

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost desemnat joi, 3 decembrie, drept candidatul pentru preşedinţia CSM de Secţia pentru judecători a Consiliului.

Intrarea în Croația se face pe baza unui test...

Cetățenii străini care sosesc în Croația din zone cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Bătrân rănit într-un accident rutier la Târgu Jiu

Un bărbat, de 71 de ani, a ajuns aseară la spital, după ce a fost implicat într-un accident rutier la Târgu Jiu....

Telekom România susține antreprenorii români prin Garanția de 10...

Telekom România, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din România, s-a poziționat de-a lungul timpului că susţinător al business-urilor din România.

CSM îşi alege noua conducere. Președintele participă la ședință

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reuneşte, joi, pentru a alege preşedintele şi vicepreşedintele forului. Pe ordinea de...

Spania: Restricții pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Guvernul spaniol a convenit, miercuri, cu autorităţile regionale să limiteze reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la cel mult 10 persoane...