Acasă Actualitate Samsung nu vrea să ieftinească Galaxy Fold, deşi operatorii de telecom cer...

Samsung nu vrea să ieftinească Galaxy Fold, deşi operatorii de telecom cer acest lucru

-

Samsung aplică încă o lecţie din „manualul” Apple, refuzând cererile operatorilor telecom din Coreea de Sud pentru a ieftini smartphone-ul pliabil Galaxy Fold, lansat în toamna anului trecut, scrie go4it.ro. În general, după aproape jumătate de an de la lansare, dispozitivele mobile încep să scadă în preţ, în să în cazul Galaxy Fold, Samsung refuză acest lucru, probabil pentru a păstra statutul de dispozitiv exclusivist pe care îl are.

Voiau să-l ieftinească cu 300 de euro

Conform site-ului de ştiri Sud Coreea Joins, operatorii locali au încercat să ieftinească modelul Galaxy Fold, însă Samsung a refuzat vehement acest lucru. Aceştia doreau să taie preţul cu 399.300 won, echivalentul a 300 de euro. Aceasta ar fi o reducere substanţială din preţul de 2.000 de euro pe care telefonul îl are, ajungând astfel la un preţ mai competitiv, mai ales când comparăm preţul de 1.650 euro pe care îl are un iPhone 11 Pro Max de 512 GB (Fold vine cu 512 GB standard).

Motivaţia din spatele acestei reduceri este, spun operatorii, iminenta lansare a modelului pliabil Samsung Galaxy Z Flip, cel de-al doilea telefon pliabil al companiei, care va veni de asemenea la un preţ destul de mare: 1.500 euro. Samsung nu pare însă să considere că noul dispozitiv este un înlocuitor pentru Galaxy Fold, cele două fiind diferite în design şi funcţionalitate. De asemenea, Galaxy Fold este un „simbol” al companiei, adevăratul dispozitiv „flagship” din gama sa, care demonstrează nivelul tehnologic la care seria de dispozitive Galaxy a ajuns.

Nu vor să-i supere pe cei care au dat 2.000 de euro pe el

Alte motive pentru care o ieftinire nu ar fi binevenită este faptul că telefonul este destul de recent lansat, iar clienţii care au plătit deja 2.000 de euro pentru el, adevăraţii fani Samsung sau ai tehnologiei noi, ar putea să fie deranjaţi de o reducere atât de rapidă şi atât de mare. De altfel, cu 300 de euro poţi cumpăra un smartphone cu Android perfect capabil să îndeplinească majoritatea funcţiilor pe care un utilizator normal le-ar putea face pe un telefon mobil.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cummins a anunțat că renunță la 230 de oameni, angajați prin agenți de muncă temporară

Cei 230 de oameni au contracte de muncă încheiate cu două firme de plasare de forță de muncă. Firmele i-au “închiriat” pe muncitori către Cummins. Dacă producătorul renunta la serviciile muncitorilor, ce se va întâmplă cu cei 230 de craioveni?