29.6 C
Craiova
duminică, 12 iulie, 2020
Știri de ultima oră Tehnologie IT&C Cât a ajuns să coste primul iPhone acum pe eBay

Cât a ajuns să coste primul iPhone acum pe eBay

În urmă cu 13 ani, Steve Jobs se urca pe scenă pentru a prezenta primul iPhone. Acesta a fost descris drept un dispozitiv „3-in-1”, care combina un telefon, un iPod (cel mai popular produs Apple la momentul respectiv) şi un dispozitiv de comunicare conectat la internet. La momentul respectiv, părerile au fost împărţite, majoritatea criticilor spunând că ecranul tactil nu va putea înlocui o tastatură fizică pentru redactarea de texte, în timp ce durata de utilizare la o singură încărcare, de numai o zi, era considerată „ridicolă”.


Lansat iniţial la un preţ de pornire de 500 de dolari americani, cu abonament la AT&T, iPhone-ul original nu a fost niciodată un dispozitiv „ieftin”. Cei care vor să cumpere unul în 2020, pentru o colecţie, s-ar putea să aibă o surpriză atunci când vor încerca să caute unul în condiţii bune. Preţurile acestui model au explodat de-a dreptul pe eBay, unele modele ajungând şi la peste 25.000 de euro, informează go4it.ro.

Telefoane de colecție

Este uimitor faptul că încă există iPhone-uri din 2007 încă sigilate şi cu ambalajul original intact. Cei care încă deţin aşa ceva, speră să le vândă în schimbul unei mici averi, întrucât există destui colecţionari interesaţi de telefoane originale în condiţie perfectă. Fiind vorba despre modele care nu au fost încă scoase din cutie, este ca şi cum ai cumpăra în 2020 un telefon nou, doar că acesta a fost produs cu 13 ani în urmă.

Cel mai probabil, cei care colecţionează astfel de dispozitive nu vor dori să le şi desfacă, ci doar să le păstreze într-o stare cât mai bună în continuare, din diferite motive. Unii ar prefera probabil să le păstreze pentru ei, alţii să le păstreze pentru viitor, când preţurile unui iPhone original din 2007 ar putea să crească şi mai mult, întrucât acestea vor deveni din ce în ce mai rare. Cu fiecare dispozitiv încă sigilat, al cărui ambalaj este desfăcut, preţul modelelor care rămân sigilate va creşte şi mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

64,5%, rata finală de promovare la BAC. Cifra în...

Rata finală de promovare în prima sesiune...

ȘTIRI GdS

Turiști salvați de pe munte în Parâng

Trei turiști au fost salvați duminică de salvamontiștii din Gorj. Două persoane au fost recuperate din zona de...

Ministrul Muncii, pe litoral: „Supraaglomerație, e nevoie de responsabilitate”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, duminică, după mai multe vizite în localuri și cluburi de pe litoral, că a găsit mai...

Covid-19: Zeci de piețe și marketuri, controlate de polițiștii...

38 de marketuri și piețe de pe raza județului Olt au fost verificate în dimineața zilei de duminică, 12 iulie a.c., în...

Paraguayul a respins o nouă cerere de eliberare a...

Un tribunal din Paraguay a respins o nouă cerere de eliberare a lui Ronaldinho. Fostul star al fotbalului brazilian este deţinut de peste patru luni pentru utilizarea unor documente oficiale false.

Juventus, salvată de la înfrângere de Cristiano Ronaldo în...

Campioana en titre a Italiei, Juventus Torino, a remizat în extremis pe teren propriu, scor 2-2, cu formaţia Atalanta Bergamo, sâmbătă seara, în cel mai aşteptat meci al etapei a 32-a din Serie A.

64,5%, rata finală de promovare la BAC. Cifra în...

Rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor din etapa specială, este de 64,5%, a informat,...