Acasă Tehnologie IT&C Cât a ajuns să coste primul iPhone acum pe eBay

Cât a ajuns să coste primul iPhone acum pe eBay

-

În urmă cu 13 ani, Steve Jobs se urca pe scenă pentru a prezenta primul iPhone. Acesta a fost descris drept un dispozitiv „3-in-1”, care combina un telefon, un iPod (cel mai popular produs Apple la momentul respectiv) şi un dispozitiv de comunicare conectat la internet. La momentul respectiv, părerile au fost împărţite, majoritatea criticilor spunând că ecranul tactil nu va putea înlocui o tastatură fizică pentru redactarea de texte, în timp ce durata de utilizare la o singură încărcare, de numai o zi, era considerată „ridicolă”.


Lansat iniţial la un preţ de pornire de 500 de dolari americani, cu abonament la AT&T, iPhone-ul original nu a fost niciodată un dispozitiv „ieftin”. Cei care vor să cumpere unul în 2020, pentru o colecţie, s-ar putea să aibă o surpriză atunci când vor încerca să caute unul în condiţii bune. Preţurile acestui model au explodat de-a dreptul pe eBay, unele modele ajungând şi la peste 25.000 de euro, informează go4it.ro.

Telefoane de colecție

Este uimitor faptul că încă există iPhone-uri din 2007 încă sigilate şi cu ambalajul original intact. Cei care încă deţin aşa ceva, speră să le vândă în schimbul unei mici averi, întrucât există destui colecţionari interesaţi de telefoane originale în condiţie perfectă. Fiind vorba despre modele care nu au fost încă scoase din cutie, este ca şi cum ai cumpăra în 2020 un telefon nou, doar că acesta a fost produs cu 13 ani în urmă.

Cel mai probabil, cei care colecţionează astfel de dispozitive nu vor dori să le şi desfacă, ci doar să le păstreze într-o stare cât mai bună în continuare, din diferite motive. Unii ar prefera probabil să le păstreze pentru ei, alţii să le păstreze pentru viitor, când preţurile unui iPhone original din 2007 ar putea să crească şi mai mult, întrucât acestea vor deveni din ce în ce mai rare. Cu fiecare dispozitiv încă sigilat, al cărui ambalaj este desfăcut, preţul modelelor care rămân sigilate va creşte şi mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...