22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieGamingMicrosoft câștigă în instanță dreptul de a cumpăra Activision Blizzard

Microsoft câștigă în instanță dreptul de a cumpăra Activision Blizzard

Microsoft câștigă în instanță dreptul de a cumpăra Activision Blizzard. După cinci zile de depoziții, un judecător din California a decis să respingă cererea autorității de reglementare (FTC) din SUA pentru o ordonanță preliminară, scrie www.theverge.com.

Judecătorul a fost în mod clar de partea Microsoft cu privire la angajamentele sale de a păstra Call of Duty pe PlayStation și chiar de a extinde jocul la Nintendo Switch. În ciuda faptului că FTC a contestat acordurile de cloud ale Microsoft, judecătorul Corley le-a luat în considerare în decizia sa. Instanța a fost de acord cu Microsoft că Nintendo Switch face parte din piața consolelor, dar acceptă și că FTC poate pretinde în mod rezonabil că nu este. Judecătorul a fost, de asemenea, de acord cu FTC că piața consolelor nu include PC-uri.

Președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat că compania este „recunoscătoare Curții din San Francisco pentru această decizie rapidă și argumentată și speră că alte jurisdicții vor lua o decizie favorabilă în cel mai scurt timp”. 

Șeful Xbox, Phil Spencer, un martor-cheie în proces, a postat, de asemenea, o reacție pe Twitter. „Suntem recunoscători instanței pentru că a decis rapid în favoarea noastră. Dovezile au arătat că afacerea Activision Blizzard este bună pentru industrie, iar afirmațiile FTC cu privire la schimbarea consolei, serviciile de abonament pentru mai multe jocuri și cloud nu reflectă realitățile pieței de jocuri”, a spus Spencer.

La această decizie a reacționat și Activision Blizzard. „Fuziunea noastră va aduce beneficii consumatorilor și lucrătorilor”, a declarat Bobby Kotick, CEO al Activision Blizzard, într-un comunicat.

FTC încă își plănuiește următoarea mișcare

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al FTC, Douglas Farrar, a declarat că FTC încă își plănuiește următoarea mișcare. 

„Suntem dezamăgiți de acest rezultat, având în vedere amenințarea clară pe care această fuziune o reprezintă pentru deschiderea concurenței în jocurile în cloud, serviciile de abonament și consolele. În zilele următoare vom anunța următorul pas din lupta noastră pentru a menține concurența și a proteja consumatorii”, a spus Farrar.

Hotărârea judecătorului permite acum Microsoft să încheie acordul cu Activision Blizzard înainte de termenul-limită de 18 iulie, dar numai dacă compania este dispusă să renunțe la operațiunile din Marea Britanie sau dacă Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) este dispusă să negocieze un acord. 

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie a decis să blocheze achiziția propusă de Microsoft în aprilie, iar Microsoft face în prezent recurs la această decizie.

Citeşte şi: Vâlcea: Autoturism mistuit de flăcări la Călimănești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS