12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTikTok, investigată de FBI pentru spionarea unor jurnalişti

TikTok, investigată de FBI pentru spionarea unor jurnalişti

Departamentul de Justiţie şi FBI investighează ByteDance, dezvoltatorul TikTok, care ar fi folosit aplicaţia pentru a spiona mai mulţi jurnalişti din Statele Unite.

Cele două instituţii americane colaborează cu procuratura Districtului de Est al Virginiei pentru a investiga modul în care jurnaliştii au fost urmăriţi de angajaţii ByteDance, notează Hotnews.

Se pare că, în timpul unei investigaţii interne prin care ByteDance încerca să descopere angajaţii care oferă informaţii confidenţiale presei, au fost accesate datele personale ale jurnaliştilor. Doi dintre angajaţii responsabili de accesarea datelor fac parte din cadrul operaţiunilor companiei din China, ceea ce ridică semne suplimentare de întrebare pentru anchetatori.

Conform Forbes, prima publicaţie care a scris pe subiect, ByteDance are o echipă dedicată urmăririi datelor de localizare a anumitor cetăţeni americani, echipă ce este condusă de un executiv de la Beijing, Song Ye, care raportează direct şefului companiei, Rubo Liang.

Informaţiile apar cu doar o săptămână înainte ca şeful TikTok să fie audiat în Congres, unde va trebui să încerce să calmeze suspiciunile politicienilor americani.

În ultima vreme, a crescut numărul ţărilor care au interzis TikTok pe telefoanele oficialilor guvernamentali şi care nu sunt departe de o interzicere a aplicaţiei la nivel naţional, cum a făcut India, încă din 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS