12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApple a lansat cărți audio citite de inteligenţă artificială

Apple a lansat cărți audio citite de inteligenţă artificială

Apple a lansat o categorie de cărţi audio unde naraţiunea este realizată de o inteligenţă artificială (AI), care foloseşte vocea unui om. Apple a lansat fără publicitate noua categorie de cărţi audio, disponibile în aplicaţia Apple Books, potrivit News.ro.

Discreţia companiei americane este determinată de faptul că mutarea ar putea deveni una controversată, criticată probabil pe viitor de unii scriitori şi diverşi alţi jucători din industrie.

Pentru realizarea noilor cărţi audio, Apple a contactat o serie de publisheri cărora le-a propus să le vândă cărţile narate cu ajutorul AI şi să suporte în întregime costurile acestui proces.

Nu toţi publisherii au fost de acord cu propunerea Apple, însă cărţile celor care au acceptat pot fi găsite acum în Apple Books căutând după „AI narration”.

Naraţiunea cu ajutorul AI-ul poate fi realizată mai rapid şi mai ieftin decât cea unde citirea se face de un om. Cu acceptul părţilor implicate, AI-ul poate genera diverse voci umane şi se poate ajunge la vânzarea unor cărţi citite de AI cu vocile unor celebrităţi.

Piaţa cărţilor audio se află în plină ascensiune. Aceasta a generat 1,5 miliarde de dolari anul trecut, după ce a crescut cu 25%, experţii estimând că până în 2030 aceasta va genera peste 35 de miliarde de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS