16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMarea Britanie vrea să îngroape deșeuri nucleare în mare

Marea Britanie vrea să îngroape deșeuri nucleare în mare

Potrivit The Guardian, guvernul britanic intenționează să îngroape deșeuri nucleare în mare, iar oamenii de știință au tras deja semnalul de alarmă, scrie Hotnews.

Guvernul de la Londra afirmă într-un comunicat remis presei că are obiectivul de a găsi o „soluție permanentă pentru deșeurile nucleare puternic radioactive ale Marii Britanii”, una care să le depoziteze „în siguranță timp de sute de mii de ani”. Marea Britanie are în prezent cea mai mare cantitate de deșeuri nucleare netratate de pe Pământ, în jur de 750.000 de metri cubi.

„Colecția” conține, printre altele, aproximativ 110 de tone de plutoniu. Testările seismice pentru a stabili dacă o zonă din largul coastei de nord-vest a Marii Britanii, în Marea Irlandeză, este potrivită pentru construirea depozitului propus urmau să înceapă sâmbătă.

Biologii marini avertizează de asemenea că aceste explozii controlate vor avea probabil repercusiuni grave asupra vieții marine. De exemplu, aproape 800 de de delfini au eșuat pe țărmurile din Peru în 2012 când au început mai multe teste seismice în zonă.

În ceea ce privește deșeurile radioactive, alți oameni de știință avertizează că, deși guvernul britanic își clamează încrederea în știință, măsura propusă reprezintă în esență încuierea deșeurilor radioactive în spatele unei uși de sub fundul mării și aruncarea cheii proverbiale, scrie futurism.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS