9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieTrucul WhatsApp care face minuni la calitatea clipurilor și fotografiilor: cum profiți de el

Trucul WhatsApp care face minuni la calitatea clipurilor și fotografiilor: cum profiți de el

Miliarde de utilizatori din întreaga lume folosesc zilnic WhatsApp, pentru a trimite milioane de videoclipuri, imagini și texte. Pentru a spori calitatea clipurilor și fotografiilor, poți utiliza trucul WhatsApp în avantajul tău, potrivit Playtech.

Micile fișiere te ajută să depășești mai ușor o zi grea, însă acestea consumă foarte multe resurse ale serverelor WhatsApp. De aceea, aplicația comprimă puternic aceste fișiere pentru a economisi lățimea de bandă și a reduce timpul de transfer. Algoritmii de compresie ai WhatsApp fac ca imaginile să își piardă din calitate.

Soluția la această problemă este surprinzător de ușoară, deoarece nu va trebui să te abați mult de la fluxul obișnuit pentru a trimite fotografii și videoclipuri. De obicei, alegi Galerie pentru a trimite imagini, însă pentru a ocoli compresia implementată de algoritmi, va trebui să alegi Document în loc de Galerie.

Urmând această cale, ar trebui să apară managerul de fișiere al telefonului tău, unde poți alege imaginile. În acest fel, aplicația le va trata ca fișiere non-media și nu va rula algoritmii de compresie pe ele. În cazul în care ai mai multe fișiere de trimis, poți folosi o metodă de compresie.

Trucul WhatsApp are și un dezavantaj

Cel mai evident dezavantaj al utilizării instrumentului Document este că nici destinatarul tău dar nici tu, nu veți primi o previzualizare a imaginii sau a videoclipului din chat. Tot ce va  vedea este un nume de fișier confuz și o extensie în chat. Făcând click pe aceste fișiere, se va deschide conținutul într-o aplicație instalată pe telefonul tău, în loc să poți utiliza instrumentele de interacțiune media încorporate în aplicație.

În plus, acestea nu vor apărea în grila media atunci când răsfoiești galeria de imagini și videoclipuri partajate într-un anumit chat, deci nu le poți găsi cu ușurință cu această metodă. Va trebui să le cauți în spațiul de stocare local sau să îți amintești data la care au fost partajate sau numele fișierului.

Un alt lucru care merită menționa taici este că nu poți utiliza Document pentru a trimite imaginile care au fost deja salvate în Google Photos și care nu mai sunt în spațiul de stocare al dispozitivului. Această opțiune funcționează numai pentru fișierele care sunt încă pe telefonul tău. WhatsApp limitează, de asemenea, dimensiunea fișierului documentului la 100 MB, ceea ce este rezonabil pentru uz personal, dar este cu siguranță ceva de reținut atunci când încerci să trimiți fișiere video mai mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS