15.2 C
Craiova
luni, 20 septembrie, 2021
Știri de ultima orăTehnologieWindows 11, disponibil pe internet înainte de lansarea oficială

Windows 11, disponibil pe internet înainte de lansarea oficială

Microsoft nu a putut să păstreze secrete informaţiile legate de viitoarea versiune de Windows, care a ajuns să fie disponibilă pe internet, cu opt zile înainte de prezentarea oficială, scrie News.ro.

Un build timpuriu de Windows 11 a ajuns pe internet cu puţin timp înainte ca Microsoft să realizeze prezentarea oficială, programată pentru 24 iunie. În el pot fi văzute şi primele capturi de ecran cu interfaţa viitorului sistem de operare.

Cele mai evidente schimbări vizuale par a fi la nivelul taskbar-ului. Pictogramele aplicaţiilor nu mai sunt aliniate de la stânga la dreapta, ci au fost mutate pe centrul barei.

Meniul Start a fost şi el simplificat şi este acum afişat pe centrul ecranului. Acesta afişează cele mai recente aplicaţii şi permite, ca şi până acum, să fixeze aplicaţiile preferate, pentru a le accesa rapid.

Nu par să existe schimbări esenţiale la nivelul sistemului de operare

Pentru utilizatorii mai conservatorii, sistemul de operare va oferi opţiunea revenirii la vechea ordonare, cu pictogramele de pe taskbar şi meniul Start aliniate de la stânga la dreapta.

Mai puţin evidente, dar suficient de uşor de văzut în capturile de ecran sunt colţurile ferestrelor, care sunt, acum, uşor rotunjite.

Cu Windows 11, Microsoft readuce în actualitate şi widget-urile, la care a renunţat cu ani în urmă. Prin intermediul acestora, utilizatorii pot afişa, direct pe desktop, anumite informaţii, precum vremea şi ştirile.

Dincolo de interfaţa grafică, care este preluată de la Windows 10X, sistem de operare la care Microsoft a renunţat, în cele din urmă, nu par să existe schimbări esenţiale la nivelul sistemului de operare.

Pe 24 iunie, noul Windows va fi prezentat oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pandemia a scăzut drastic numărul căsătoriilor din Dolj

Pandemia COVID 19 a dat peste cap planurile doljenilor...

ȘTIRI GdS