2.1 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Tehnologie Facebook a lansat primele jocuri video „transmise în direct“

Facebook a lansat primele jocuri video „transmise în direct“

Facebook a lansat primele jocuri video „transmise în direct“, după modelele Google Stadia, Nvidia GeForce Now sau xCloud, scrie dcnews, citând BBC.

Conform BBC, rețeaua de socializare va oferi inițial doar cinci jocuri care vor fi disponibile drept aplicații individuale, accesibile prin Facebook și Facebook Gaming, fie prin aplicațiile Android, fie prin website-ul de PC. Mai târziu, compania va adăuga „toate tipurile de jocuri“.

Facebook a ales să nu promită prea mult și să ofere prea puțin, așa că începe cu doar cinci jocuri care sunt concepute oricum pentru telefoane mobile, deci nu prea solicitante. În timp, compania plănuiește să adauge și titluri mai puternice de PC care să permită celor care nu au calculatoare performante să se bucure de gaming.

Ce înseamnă streaming de gaming?

Până acum, jocurile și aplicațiile puteau fi rulate în timp real pe ecranul unui utilizator doar dacă acesta dispunea de cerințele de sistem compatibile cu titlurile respective. Acum, odată cu dezvoltarea vitezei internetului și a tehnologiei de streaming (n.r., transmis în direct), utilizatorii se pot bucura de jocuri video solicitante pe cele mai încete computere. Aceștia se pot juca direct în cloud, prin servicii precum xCloud, Google Stadia sau GeForce Now.

Facebook este cel mai nou jucător pe piață, oferind titluri de Android care pot rula pe telefoane puțin performante dacă internetul este suficient de puternic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Haţegan va arbitra partida Şahtior Doneţk – Real Madrid,...

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre...

ȘTIRI GdS

Primul smartphone din lume, prezentat acum 28 de ani

IBM Simon, considerat primul smartphone din lume, a fost prezentat pe 23 noiembrie 1992, în cadrul unui show de tehnologie de la...

Craiovenii, în top 10 e-shopperi români de Black Friday

Companiile de curierat fac bilanțul ultimului Black Friday și anunță livrări record. Weekend-ul care a urmat Black Friday a consemnat cel mai...

VIDEO: Capsula Dragon a SpaceX a ajuns cu bine...

​Capsula Dragon construită de SpaceX a ajuns cu bine în noaptea de luni spre marți, după o călătorie de 27 de ore...

SpaceX a lansat cu succes capsula Dragon „Resilience”, însă...

Patru astronauţi au fost lansaţi duminică spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule Crew Dragon. Este o nouă misiune istorică născută din...

Black Friday: Reduceri uriașe la zboruri şi vouchere

Wizz Air anunță reduceri de până la 30% la zboruri selectate, iar eMAG vine cu oferte de vouchere la TAROM.

57% mai multe tranzacții decât anul trecut, în primele...

Potrivit datelor centralizate de procesatorul de plăți PayU, până la ora 8:30 au fost cu 57% mai multe tranzacții decât anul trecut.