14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieFacebook a lansat primele jocuri video „transmise în direct“

Facebook a lansat primele jocuri video „transmise în direct“

Facebook a lansat primele jocuri video „transmise în direct“, după modelele Google Stadia, Nvidia GeForce Now sau xCloud, scrie dcnews, citând BBC.

Conform BBC, rețeaua de socializare va oferi inițial doar cinci jocuri care vor fi disponibile drept aplicații individuale, accesibile prin Facebook și Facebook Gaming, fie prin aplicațiile Android, fie prin website-ul de PC. Mai târziu, compania va adăuga „toate tipurile de jocuri“.

Facebook a ales să nu promită prea mult și să ofere prea puțin, așa că începe cu doar cinci jocuri care sunt concepute oricum pentru telefoane mobile, deci nu prea solicitante. În timp, compania plănuiește să adauge și titluri mai puternice de PC care să permită celor care nu au calculatoare performante să se bucure de gaming.

Ce înseamnă streaming de gaming?

Până acum, jocurile și aplicațiile puteau fi rulate în timp real pe ecranul unui utilizator doar dacă acesta dispunea de cerințele de sistem compatibile cu titlurile respective. Acum, odată cu dezvoltarea vitezei internetului și a tehnologiei de streaming (n.r., transmis în direct), utilizatorii se pot bucura de jocuri video solicitante pe cele mai încete computere. Aceștia se pot juca direct în cloud, prin servicii precum xCloud, Google Stadia sau GeForce Now.

Facebook este cel mai nou jucător pe piață, oferind titluri de Android care pot rula pe telefoane puțin performante dacă internetul este suficient de puternic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS