9 C
Craiova
marți, 27 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Auto Elon Musk promite mașina electrică de 25.000 de dolari, dar nu mai repede de 3 ani.

Elon Musk promite mașina electrică de 25.000 de dolari, dar nu mai repede de 3 ani.

-

Elon Musk a anunțat că Tesla vrea să scoată pe piață o mașină electrică la 25.000 de dolari, scăderea de preț venind mai ales de la faptul că se va reuși reducerea la jumătate a costului bateriei, potrivit nytimes.

Investitorii au fost dezamăgiți de lipsa unor anunțuri mai importante, cum ar fi bateria cu durată de viață de un milion de mile și o țintă precisă care să ducă prețul mașinilor electrice sub cel al mașinilor cu motoare convenționale.

În acest context, Tesla a pierdut peste 50 mld dolari din capitalizarea bursieră, mai ales din cauză că mașina de 25.000 de dolari va veni cel devreme în trei ani. Șeful Tesla a spus că va veni o vreme în care compania va construi 20 de milioane de mașini pe an.

Musk nu a anunțat un nou mod de construcție a bateriilor pentru mașini electrice, ci a promis o serie de inovații precum tehnologia ”dry electrode” și faptul că bateria devine element structural al mașinii.

Bateria este cel mai scump element al mașinii electrice, ajungând să fie în jurul a 25-35% din costul total, iar prin reducerea costurilor cu bateria, cei de la Tesla Motors spun că vor lansa, cel mai devreme în 2023, o mașină electrică de 25.000 de dolari. Musk a spus că mașina va fi complet autonomă.

Prețul de pornire al mașinilor Tesla în SUA este acum de 38.000 de dolari, fără a include subvențiile.

Tesla are o capitalizare de piață de 400 miliarde dolari, dar a pierdut câteva zeci de miliarde după eveniment, nu doar fiindcă investitorii au fost dezamăgiți de lipsa unui anunț super-important, ci și fiindcă mașina de 25.000 de dolari va ieși cel mai repede în 2023, dar cel mai probabil în 2024, deci la câțiva ani distanță de momentul actual.

Tesla Motors a anunțat și versiunea “Plaid” a sedan-ului Model S care promite o autonomie de aproape 800 km și care poate fi comandată, însă va ajunge la clienți la final de 2021. Model S Plaid are o viteză maximă de 320 km/h, ajunge de la 0, la 100 km/h în sub două secunde, iar prețul este de 140.000 dolari.

Practic, Tesla a prezentat diverse mici avansuri legate de stadiile de producție ale bateriei: conceperea celulelor, lanțul de fabricație, utilizarea siliconului, fabricarea catodului și metalele utilizate, dar și integrarea bateriei în cadrul mașinii.

Practic, Musk nu a anunțat revoluționarea modului în care este construită bateria sau cum funcționează ea, însă a anunțat moduri prin care producția va fi mai eficientă și energia va fi mai bine generată și conservată în interiorul bateriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Pacient găsit spânzurat de gratiile unei fereste, la...

Un pacient a fost găsit spânzurat luni...

ȘTIRI GdS

Horoscop

BerbecInformațiile care îți sunt oferite azi pot să-ți aducă multe clarificări și oportunități. Poate să fie ceva legat de afaceri și de...

Liga Campionilor / Programul meciurilor din etapa a 2-a

Programul meciurilor din etapa a 2-a din Liga Campionilor: Marţi, 27 octombrie: Grupa A:...

Bancul zilei

Un evreu in Manhattan la volan, invartindu-se in jurul buildingului unde in 5 min. urma sa semneze contractul vietii lui, disperat ca...

FCSB – Hermannstadt, 5-0 final. Gazdele revin pe locul...

FCSB a revenit, în această seară, pe locul secund în Liga 1, după victoria la scor, de pe teren propriu, 5-0 cu...

Gorj: Pacient găsit spânzurat de gratiile unei fereste, la...

Un pacient a fost găsit spânzurat luni seară de gratiile unei ferestre, la Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din...

O tânără abandonată la naştere şi-a regăsit tatăl şi...

O tânără din Negreşti-Oaş, abandonată la naştere şi dată spre adopţie la vârsta de un an, şi-a regăsit, la majorat, părinţii biologici....