1.1 C
Craiova
miercuri, 27 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Magazin Auto Elon Musk promite mașina electrică de 25.000 de dolari, dar nu mai repede de 3 ani.

Elon Musk promite mașina electrică de 25.000 de dolari, dar nu mai repede de 3 ani.

-

Elon Musk a anunțat că Tesla vrea să scoată pe piață o mașină electrică la 25.000 de dolari, scăderea de preț venind mai ales de la faptul că se va reuși reducerea la jumătate a costului bateriei, potrivit nytimes.

Investitorii au fost dezamăgiți de lipsa unor anunțuri mai importante, cum ar fi bateria cu durată de viață de un milion de mile și o țintă precisă care să ducă prețul mașinilor electrice sub cel al mașinilor cu motoare convenționale.

În acest context, Tesla a pierdut peste 50 mld dolari din capitalizarea bursieră, mai ales din cauză că mașina de 25.000 de dolari va veni cel devreme în trei ani. Șeful Tesla a spus că va veni o vreme în care compania va construi 20 de milioane de mașini pe an.

Musk nu a anunțat un nou mod de construcție a bateriilor pentru mașini electrice, ci a promis o serie de inovații precum tehnologia ”dry electrode” și faptul că bateria devine element structural al mașinii.

Bateria este cel mai scump element al mașinii electrice, ajungând să fie în jurul a 25-35% din costul total, iar prin reducerea costurilor cu bateria, cei de la Tesla Motors spun că vor lansa, cel mai devreme în 2023, o mașină electrică de 25.000 de dolari. Musk a spus că mașina va fi complet autonomă.

Prețul de pornire al mașinilor Tesla în SUA este acum de 38.000 de dolari, fără a include subvențiile.

Tesla are o capitalizare de piață de 400 miliarde dolari, dar a pierdut câteva zeci de miliarde după eveniment, nu doar fiindcă investitorii au fost dezamăgiți de lipsa unui anunț super-important, ci și fiindcă mașina de 25.000 de dolari va ieși cel mai repede în 2023, dar cel mai probabil în 2024, deci la câțiva ani distanță de momentul actual.

Tesla Motors a anunțat și versiunea “Plaid” a sedan-ului Model S care promite o autonomie de aproape 800 km și care poate fi comandată, însă va ajunge la clienți la final de 2021. Model S Plaid are o viteză maximă de 320 km/h, ajunge de la 0, la 100 km/h în sub două secunde, iar prețul este de 140.000 dolari.

Practic, Tesla a prezentat diverse mici avansuri legate de stadiile de producție ale bateriei: conceperea celulelor, lanțul de fabricație, utilizarea siliconului, fabricarea catodului și metalele utilizate, dar și integrarea bateriei în cadrul mașinii.

Practic, Musk nu a anunțat revoluționarea modului în care este construită bateria sau cum funcționează ea, însă a anunțat moduri prin care producția va fi mai eficientă și energia va fi mai bine generată și conservată în interiorul bateriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 | Dan Nistor:...

Dan Nistor se află la cel de-al treilea assist...

ȘTIRI GdS

Cu ENGIE Star, ai prima factură gratuit și preț...

Nu știi ce ofertă de energie electrică să alegi? Cu ENGIE Star, ai prima factură gratuit și preț fix la energia activă tot anul  ENGIE...

Liga 1 | Ziua remizelor! Nici FC Argeș cu...

FC Argeș și FCSB au încheiat la egalitate, scor 0-0, partida susținută marți seară, la Pitești, în etapa a 19-a din Liga 1. A...

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 | Dan Nistor:...

Dan Nistor se află la cel de-al treilea assist în 2021, dar, din păcate, Universitatea Craiova a marcat tot de atâtea ori, mult prea...

FC Voluntari – „U“ Craiova 1-1 / Corneliu Papură:...

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din Ilfov, cu FC Voluntari, iar antrenorul Corneliu Papură regretă că alb-albaştrii nu au reuşit...

Craiova / A sosit prototipul primului autobuz electric

Prototipul primului autobuz electric din cele 16 pe care firma poloneză Solaris Bus & Coach le va furniza RAT SRL va sosi mâine la Craiova.

Liga 1 / Știința remizelor! Alb-albaștrii, în nota obișnuită...

Universitatea Craiova a „reușit” un nou rezultat de egalitate, al cincilea consecutiv. Elevii lui Corneliu Papură au făcut 1-1 marți seară, în Ilfov, cu...